Uusi siipi ja vanha osa peruskorjataan: Minkälaisia asuntoja tehdään Mustanlahdenkatu 21:een? - Kotimaa - Aamulehti

Uusi siipi ja vanha osa peruskorjataan: Minkälaisia asuntoja tehdään Mustanlahdenkatu 21:een?

Mustalahdenkatu 21 nykykuosissaan. Kuva on otettu tällä viikolla. Talon omistaa seurakunnat.

12.1.2017 7:13

Tampereen seurakunnat omistaa kerrostalon osoitteessa Mustanlahdenkatu 21. Rakennus saa uuden siiven ja vanha osa peruskorjataan.

Läntinen keskusta ei siis uinu täyttä unta, vaan uuttakin tapahtuu. Mustanlahdenkatu 21 on keskeinen tontti läntisessä keskustassa. Seurakuntien toimistoja muuttaa tähän osoitteeseen. Seurakuntayhtymän osalta valmista on syksyllä 2018.

Vanha osa Mustanlahdenkatu 21:ssä remontoidaan. Millaisia asuntoja sinne tulee? Mikä on niiden koko, ovat ne vuokra- vai omistusasuntoja, kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo seurakunnilta?

- Seurakuntayhtymälle tulee vuokra-asuntoja. Todennäköisesti ainakin kohteen isoimmat kolmiot jaetaan pienemmiksi asunnoiksi. Peruskorjauksen vuoksi vuokrataso nousee. Tarkkoja vuokria ei ole vielä määritelty. Lähtökohtana on markkinatason mukainen vuokra. Vuokrien määrityksessä pyritään kuitenkin myös siihen, että seurakuntayhtymä ei ainakaan ole hintajohtaja markkinoilla.

Kuinka suuri on pysäköintihalli? Sieltä voivat ilmeisesti amurilaiset ostaa autopaikkoja.

- Olemassa oleva pysäköintihalli on kahdessa kerroksessa. Hallissa on yhteensä reilut 30 autopaikkaa. Näistä vajaa puolet on varattu uudelle rakennettavalle asuintalolle. Loput kohdistuvat ensisijaisesti seurakuntayhtymän asuintalon asukkaille. Mikäli paikkoja jää yli, luonnollisesti niitä voidaan vuokrata talon ulkopuolisille käyttäjille.

Kompleksiin tulee myös toimistotiloja. Mitä seurakunnan toimintoja ja mistä niitä aiotaan rakennukseen siirtää?

- Ulosvuokrattavia toimistoja ei seurakuntayhtymälle näyttäisi taloon jäävän. Tämän hetken suunnitelmissa on, että seurakunnan osuuteen tulisi monitoimitilat, joihin tulisi tiloja diakonian ja keskustan nuorisotyön käyttöön.

Tältä Mustanlahdenkatu 21 näyttää, kun uusi siipi on tehty. Hyvin se taloon istuu.

Entä uusi rakennus? Millaisia asuntoja sinne tulee, myyntipäällikkö Maija Hallila-Männistö SRV Pirkanmaasta?

- Asunto Oy Tampereen Metsonkulma on tällä hetkellä ennakkomarkkinoinnissa. Yhtiön pienimmät asunnot ovat 35 neliön yksiöitä ja suurimmat 86 neliön 4h+k+s-asuntoja. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Ylimpään kerrokseen eli ullakkokerrokseen tulee uniikkeja huoneistoja kattoikkunoineen.

- Lisäksi rakennamme neljä liiketilaa, jotka ovat kooltaan 35,5–58 neliömetriä.

Millainen on asuntojen hintataso?

- Keskineliöhinta on noin 5 800 euroa neliömetri.

Millaisella aikataululla hanke etenee?

- Kohde on tosiaan nyt ennakkomarkkinoinnissa. Kaupantekovalmiutta suunnittelemme toukokuulle. Arvioitu valmistuminen on elokuu 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut