Neste ja Kesko laittavat hynttyyt yhteen – ABC:n uusi kilpailija ensimmäiseksi Tampereelle - Kotimaa - Aamulehti

Neste ja Kesko laittavat hynttyyt yhteen – ABC:n uusi kilpailija ensimmäiseksi Tampereelle

Neste K -huoltoasemia avataan noin sata ympäri Suomen. Ensimmäinen Neste K -liike Teiskontiellä avataan 29. maaliskuuta.

18.3.2016 20:59

Kauppayhtiö Kesko ja öljynjalostusyhtiö Neste aikovat tiivistää yhteistyötään ja tuoda maanteiden varsille uuden huoltoasemaketjun, Neste K:n. Ensimmäinen yhteistyön tulos avataan jo maaliskuun lopussa Teiskontielle Tampereelle.

Yritykset eivät kuitenkaan aio muodostaa yhteisyritystä, vaan kumpikin hoitaa myynnin itsenäisesti. Kesko tekee jo nyt yhteistyötä Neste-asemien kanssa noin 70 eri huoltoasemalla.

Kahden vuoden aikana suunnitelmissa on avata yhteensä noin sata huoltoasemaa. Keskon johtaja Mikko Paukkonen kertoo, että liikenneasemien investoinnin arvo on kymmeniä miljoonia euroja.

- Muutoksen ja uudistuksen liikkeelle paneva voima olivat asiakkaiden toiveet, eli haluamme uudistaa liikenneasemat yhdessä Nesteen kanssa vastaamaan tämän päivän toiveita palveluiden osalta, kertoo Paukkonen.

Käytännössä Kesko aikoo uudistaa jo olemassa olevia liikenneasemia, mutta myös uusia kokonaisuuksia rakennetaan. Keskon investoinnit tuntuvat hurjilta, sillä esimerkiksi Keskon kilpailijan ABC-ketjun investointitahti on hiipunut 2000-luvun alusta. ABC:llä on 99 liikennemyymälää ympäri Suomea. Auton voi tankata lähes 450 ABC-asemalla.

Tuoretta kahvia ja Michelin-kokin ruokaa

Keskon huoltoasemat aikovat kuitenkin erottua kilpailijastaan. Paukkonen kertoo Helsingin Sanomissa, että jokaisella huoltoasemalla tulee olemaan tuoretta ja hyvää kahvia, sillä huoltamot varustetaan Nespresso-keittimillä. Lisäksi ketju aikoo panostaa ravintolatarjontaan, myymälöihin ja autopuolella pesutekniikkaan. Ravintolapuolen tarjonnan on suunnitellut Helsingin Sanomien mukaan Michelin-kokki Pekka Terävä.

- Erotumme kilpailijoistamme ennen kaikkea kauppiasyrittäjyyden ja sitä kautta paikallisen lähimarkkinan henkilökohtaisella tuntemuksella. Jokainen Neste K -asema on erilainen. Kauppias voi räätälöidä asemansa palveluja sekä ruoka- ja päivittäistavaravalikoimia oman asiakaskuntansa tarpeita vastaavaksi, sanoo Paukkonen.

Paukkonen ei sano suoraan, tarkoittaako liikenneasemien uudistaminen ja rakentaminen lisätyövoiman palkkaamista.

- Neste K -liikenneasemat toimivat kauppiasyrittäjämallilla, ja henkilöstön tarve vaihtelee liikenneaseman ja paikkakunnan mukaan, sanoo Paukkonen.

Keskon ja Nesteen yhteistyöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut