Rantatunnelin onnettomuuspaikka tallentui silminnäkijän videolle – auto oli katollaan, mies puhui vieressä puhelimeen - Kotimaa - Aamulehti

Yhtäkkiä edessä oli auto katollaan – Silminnäkijä kuvasi videolle ensimmäiset minuutit Rantatunnelin onnettomuuden jälkeen

Ensimmäinen isompi kolari sattui maanantaina illalla Tampereella.

22.5.2017 18:53

Aamulehteen yhteyttä ottanut mieskuljettaja oli palaamassa töistä kotiin, kun jonossa hieman hänen edellään ajanut kuski osui toisen auton takakulmaan. Törmänneen kuljettajan auto pyörähti törmäyksen voimasta katolleen ja osui tunnelin seinään.

–Juutuin ihan ruuhkan kärkipäähän. Liikenne rupesi pysähtelemään, siitä tajusin, että jotain on tapahtunut, mies kertoo.

Videota kuvannut mies ei nähnyt varsinaista onnettomuustilannetta, sillä edessä oli autoja. Hän oli kuitenkin niin jonon kärkipäässä, että pääsi pian ajamaan kolaripaikan ohi.

Hänen kuvaamallaan videolla näkyy, miten toinen autoista on tunnelissa katollaan. Toinen auto seisoo paikoillaan oikeanpuoleisella kaistalla.

Tältä tunnelissa näytti heti onnettomuuden jälkeen:

Rauhallinen tilanne

Autojen vieressä seisoo puhelimeen puhuva ihminen.

–Autoja pääsi koko ajan tipoittain ohi ja minäkin siitä sitten ajoin.

Siinä vaiheessa, kun mies ajoi kolaripaikan ohi, paikalle ei ollut vielä ehtinyt pelastushenkilökuntaa.

–Minkäänlaista hässäkkää tunnelissa ei kuitenkaan ollut, vaan autot ajoivat rauhallisesti. Käsittääkseni katolleen pyörähtäneen auton kuski oli päässyt omin avuin autosta pois, mies kertoo.

Poliisilla ei ole tiedossa, kuinka mies pääsi autosta pihalle. Hänet kuljetettiin ensiapuun lievästi loukkaantuneena.

Aamulehden haastattelema mies soitti monien muiden tavoin myös itse hätänumeroon.

–Siinä vaiheessa, kun itse näin kolaripaikan, ei paikalla vielä ollut pelastushenkilökuntaa. Kun pääsin tunnelista pois, paloautot ajoivat vastaan, mies kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: