Kaupunginhallitus hyväksyi Areena-yhtiön osakassopimuksen - Kotimaa - Aamulehti

Tampere uskoo saavansa Areenasta omansa takaisin ja vielä tuottoa päälle – Rakentaminen käyntiin syksyllä

Tuore suunnitelmakuva näyttää, millainen kannesta ja Areenasta on tulossa.­

15.5.2017 22:42

Tampere uskoo saavansa takaisin uuteen Areena-hankkeeseen sijoittamansa rahat. Sen päälle otaksutaan saatavan vielä tuottoakin.

Tampereen Kansi- ja Areena-hanke harppasi maanantaina askelen eteenpäin, kun kaupunginhallitus hyväksyi Areena-yhtiön osakassopimuksen. Perusteluna oli, että kaupungin rooli Areena-yhtiössä täyttää kaupunginvaltuuston asettamat edellytykset vähemmistöosakkuudesta ja sijoittajien tasaveroisesta asemasta.

Tampereen kaupunki ja hankkeen sijoittajaryhmä julkistivat viime torstaina neuvotteluiden pohjalta laaditun Areena-yhtiön osakassopimuksen.

Hankkeen pääosakas on SRV:n, LähiTapiola-ryhmän ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen yksityinen sijoittajaryhmä ja vähemmistöosakkaana Tampereen kaupunki.

Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa tämän vuoden syksyllä, jolloin ensimmäinen vaihe Sorinsillan eteläpuolella valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä. Hankkeen käynnistymisen ehtona on Areena-yhtiön investointipäätös. Myös muiden hankkeen toteuttamisen edellytysten, kuten valtionosuuksien saamisen, pitää varmistua.

Koko Kansi ja areena -hankkeen kokonaisarvo on yli 500 miljoonaa euroa, josta Areenan ja harjoitushallin osuus on noin 100 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?