Sanna Marin on kansanedustajien selvä ykkönen mainemittarissa – toinen demari viimeisten joukossa - Kotimaa - Aamulehti

Sanna Marin on kansanedustajien selvä ykkönen mainemittarissa – toinen demari viimeisten joukossa

Aamulehti ennustaa kuntavaalien menestyjät mainemittarin avulla.­

2.3.2017 15:02

Kaikki kuntavaaleissa ehdolla olevat tamperelaiset kansanedustajat ovat mukana Aamulehden mainemittarissa.

Mainemittari panee ehdokkaat paremmuusjärjestykseen sillä perusteella, miten nämä pärjäävät sosiaalisessa mediassa.

Tampereen kansanedustajien ylivoimainen ykkönen on Sanna Marin (sd.), joka on kaikista ehdokkaista sijalla 29. Jutun tiedot on tarkistettu torstaina kello 14.15. Mainemittari päivittyy useasti päivässä.

Marinin Facebook-poliitikkosivun saamat kokonaispisteet torstai-iltapäivänä olivat 6,53 eli hyvät. Erityisen hyvät olivat samankaltaisuuspisteet, 7,5. Marin ”puhuu samaa kieltä yleisönsä kanssa”. Myös vuorovaikutuspisteet, 7,1, olivat hyvät. Marinin päivityksiä kommentoidaan, jaetaan – ja niistä tykätään. Marin vastaa keskimäärin joka neljänteen yleisökommenttiin. Marinin näkyvyyspisteet, 5,0, olivat kohtuulliset. Hänellä on yli 10 000 tykkääjää, mutta kuhina sivulla voisi olla vieläkin vilkkaampaa. Marin on kuitenkin sivuillaan varsin aktiivinen, sillä hän julkaisee keskimäärin 1,7 päivitystä päivässä.

Kansanedustajista toiseksi parhaiten pärjää Olli-Poika Parviainen, joka oli torstai-iltapäivänä koko mainemittarissa sijalla 44 kokonaispisteillä 5,99. Parviaisella oli liki yhtä hyvät samankaltaisuus- ja vuorovaikutuspisteet kuin Marinilla, mutta näkyvyyspisteitä hän sai vain 3,4. Parviaisella on vajaat 2 500 tykkääjää. Tykkääjien määrä ei kerro suoraan siitä, kuinka hyvin poliitikon päivitykset näkyvät Facebook-käyttäjille.

Muut kansanedustajat olivat kaukana kärjestä mainemittarissa torstaina iltapäivällä. Sofia Vikman (kok.) oli sijalla 78, Mikko Alatalo (kesk.) sijalla 124, Tiina Elovaara (ps.) sijalla 135, Pia Viitanen (sd.) sijalla 163, Sari Tanus (kd.) sijalla 148 ja Jukka Gustafsson (sd.) sijalla 212. Mainemittarissa on yhteensä 217 tamperelaista ehdokasta, joten Gustafsson oli heikoimpien joukossa. Tampereen kansanedustajista Satu Hassi (vihr.), Harri Jaskari (kok.) ja Anna Kontula (vas.) eivät ole ehdolla vaaleissa.

Saavat ääniä muutenkin

Mainemittari perustuu mainepalvelu Underhoodin usein päivittyvään analyysiin tamperelaisten kuntavaaliehdokkaiden Facebook-sivuista. Mainemittarissa saa hyvät pisteet, jos on Facebook-sivullaan aktiivinen, vuorovaikutteinen ja ”puhuu samaa kieltä” yleisönsä kanssa. Myös näkyvyys vaikuttaa pisteisiin. Oletus on, että menestys mainemittarissa ennustaa menestystä myös kevään kuntavaaleissa, vaikkei luonnollisesti takaa sitä.

Kansanedustajat ovat sikäli erilaisessa asemassa, että he ovat huomattavasti tunnetumpia kuin tavalliset ehdokkaat. He saavat kuntavaaleissa ääniä, vaikka eivät tekisi sosiaalisessa mediassa mitään. On myös huomioitava, että mainemittari ei mittaa poliitikkojen aktiivisuutta henkilökohtaisessa Facebook-profiilissa.

Aktiivisuudesta sosiaalisessa mediassa ei kuitenkaan ole haittaa kansanedustajillekaan. Valistunut arvio on, että mainemittarissa menestyvä Sanna Marin voi olla yksi kuntavaalien äänikuningattarista.

Ehdokas, näin pääset mukaan.

Tampereen kuntavaalien mainemittari

Pisteet perustuvat suosioon ja maineeseen internetissä: Arvosanaan vaikuttavat sosiaalisen median reaktiot, seuraajamäärät ja sanavalinnat. Enimmäispistemäärä on 10. Arvosana tarkastetaan päivittäin. Tarkemman analyysin saat klikkaamalla ehdokkaan nimeä. Arvosanan laskee suomalainen mainepalvelu Underhood. Pisteytys: 0 –2,9: huono. 3,0–4,9: kohtuullinen. 5,0–7,9: hyvä. 8,0–10,0: erinomainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?