Aamulehti seuraa kuntavaaliehdokkaiden menestystä somessa – ehdokas, näin pääset mukaan vertailuun - Kotimaa - Aamulehti

Aamulehti seuraa kuntavaaliehdokkaiden menestystä somessa – ehdokas, näin pääset mukaan vertailuun

Kevään kuntavaaleissa on tarjolla paikka Tampereen kaupunginvaltuustoon.­

27.2.2017 12:30

Sanotaan, että sosiaalinen media voi jopa ratkaista vaalit. Vähintään sillä voi olla iso merkitys kevään kuntavaalien lopputulokseen.

Aamulehti seuraa Tampereen kuntavaaliehdokkaiden menestystä sosiaalisessa mediassa Underhood-palveluun perustuvan internetmainemittarin avulla. Aamulehden verkkosivuilla julkaistavassa mainemittarissa ehdokkaat ovat reaaliaikaisesti järjestyksessä sosiaalisen median menestyksen mukaan.

Näin saat oman sivusi listoille

Tamperelainen ehdokas, näin pääset mukaan mainemittariin:

1. Perusta kuntavaalikampanjaasi varten Facebook-page eli Facebook-sivu, ellei sinulla jo ole sellaista. Henkilökohtaista Facebook-profiilia ei voida lisätä mainemittariin. Facebook-sivu on ehdokkaalle parempi vaihtoehto, koska useammat äänestäjät voivat seurata sitä ja tykätä siitä olematta ehdokkaan Facebook-kaveri.

2. Mene osoitteeseen underhood.co. Kirjaudu login-toiminnolla sisään omilla Facebook-tunnuksillasi.

3. Etsi Facebook-sivusi Find your company -toiminnolla.

4. Klikkaa ”Analyse”. Muutamassa sekunnissa Underhood analysoi sivusi. Nyt voit seurata menestystäsi sosiaalisessa mediassa.

5. Lähetä Aamulehdelle tieto sivusi lisäämisestä Underhoodiin. Lähetä osoitteeseen mainemittari@aamulehti.fi sähköpostiviesti, jossa on nimesi, Facebook-sivusi nimi, puolueesi ja tieto, että olet Underhoodissa. Aamulehti lisää sinut mainemittariin. Ehdokkaita lisätään mainemittariin ajoittain, ei välttämättä heti sähköpostiviestin saavuttua toimitukseen. Aamulehti lisää ehdokkaita mainemittariin myös oma-aloitteisesti. Julkisten Facebook-sivujen lisäämistä vertailuun ei voi estää. Mainemittariin on jo lisätty ehdokkaita.

6. Älä pelästy, jos ja kun saat alussa huonot pisteet mainemittarissa. Kun toimit Facebookissa aktiivisesti, pisteesi saattavat nousta.

Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse: mainemittari@aamulehti.fi.

Näin menestyt

Underhood-palvelu analysoi ehdokkaan Facebook-sivun sisältöjä. Mainemittarissa ehdokkaat ovat paremmuusjärjestyksessä some-maineen mukaan. Mainemittarissa menestyy, jos tuottaa ja jakaa aktiivisesti sisältöjä, jotka saavat yleisössä aikaan reaktioita. Tärkeää on vuorovaikutteisuus eli kommentteihin vastaaminen ja ”saman kielen” puhuminen yleisön kanssa.

Underhood analysoi vain ehdokkaiden menestystä Facebook-sivuillaan. Henkilökohtaisen profiilin aktiivisuus ei näy analyysissa.

Tampereen kuntavaalien mainemittari

Pisteet perustuvat suosioon ja maineeseen internetissä: Arvosanaan vaikuttavat sosiaalisen median reaktiot, seuraajamäärät ja sanavalinnat. Enimmäispistemäärä on 10. Arvosana tarkastetaan päivittäin. Tarkemman analyysin saat klikkaamalla ehdokkaan nimeä. Arvosanan laskee suomalainen mainepalvelu Underhood. Pisteytys: 0–2,9: huono. 3,0–4,9: kohtuullinen. 5,0–7,9: hyvä 8,0–10,0: erinomainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?