Emma Kari ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi - Kotimaa - Aamulehti

Emma Kari ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi – vain Alanko-Kahiluoto on ilmoittautunut mukaan kisaan

Kansanedustaja Emma Kari ei lähde kilpailemaan puolueen puheenjohtajuudesta.

1.11.2018 8:26 | Päivitetty 1.11.2018 8:42

Kansanedustaja Emma Kari ei lähde mukaan vihreiden puheenjohtajakisaan.

–Vakavan harkinnan jälkeen olen päättänyt, etten ole käytettävänä vihreiden puheenjohtajaksi. Päätös ei ollut helppo. Haluan kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat tukeneet minua, Kari sanoo tiedotteessaan.

Kari kertoo hakeneensa puolitoista vuotta sitten vihreiden puheenjohtajaksi, koska uskoi pystyvänsä tarjoamaan puolueelle arvojohtajuutta uusilla kasvoilla ja vahvalla kasvustrategialla.

–Nyt vaaleihin on enää alle puoli vuotta. Vihreät tarvitsevat johtoon tunnetumman kasvon.

Kari perusteli päätöstään Twitterissä näin:

Tällä hetkellä ainoastaan kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on ilmoittautunut kilpaan puolueen puheenjohtajuudesta. Emma Karin lisäksi nimekäs joukko muita vihreitä poliitikkoja, kuten Oras Tynkkynen, Ville Niinistö, Olli-Poika Parviainen ja Maria Ohisalo ovat vetäytyneet kisasta.

Vihreät valitsee lauantaina uuden puheenjohtajan, sillä nykyinen puheenjohtaja Touko Aalto ilmoitti luopuvansa paikastaan sairauden vuoksi.

–Meidän puheenjohtajamme väsyi, nyt meidän on yhdessä kannettava toisiamme. Maailman muuttaminen on joukkuelaji. Ensi keväänä on vaalit, joissa vihreillä on mahdollisuus muuttaa tämän maan suunta. Niistä vaaleista on vihdoin tulossa ilmastovaalit. Siksi seuraavan puheenjohtajan on tärkeää olla vahva ympäristöasioissa. Löysän ilmastopuheen ja tyhjien lupausten sijaan tarvitaan tekoja, Emma Kari sanoo tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos