Ida Lehtosen rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti: Nyt valokuvaaja ikuistaa koiria työkseen - Kotimaa - Aamulehti

Ida Lehtosen rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti: Nyt valokuvaaja ikuistaa koiria työkseen

23-vuotiaan Ida Lehtosen vapaa-aika täyttyy koirien kuvaamisesta.

19.8.2017 17:00

Kun Ida Lehtonen oli pikkutyttö, kaikenlaiset eläinlehdet olivat kovassa huudossa. Hevosten ja koirien kuvat olivat erityisen suosittuja.

–Otin, tai ainakin yritin ottaa, samanlaisia kuvia kuin lehtien sivuilla. Ensin kuvasin hamstereita ja muita jyrsijöitä, nainen kertoo.

Lehtonen käytti vanhaa pokkarikameraa matkiakseen taidokkaita kuvia. 2000-luvun alussa internetissä oli virtuaalitalleja, joihin digihevosten omistajat saivat lisätä otoksia omista ratsuistaan. Myös Lehtonen oli nettitallin ylpeä omistaja.

–Kuvasin verkkosivuja varten hevosia, mutta en ollut kiinnostunut kameran käytöstä. Halusin vain saada aikaiseksi hienoja kuvia, Lehtonen tuumaa.

Katso, mitä keinoja Ida Lehtonen käyttää koirakuvaukseen:

Nyt asiat ovat toisin. Virtuaalitallit ovat vaihtuneet sosiaaliseen mediaan sen jälkeen, kun Lehtonen valmistui valokuvaajaksi Pekka Halosen akatemiasta vuonna 2012. Vaikka nainen kuvaa työkseen, ei kameran käsittely tunnu pakkopullalta. Päinvastoin.

–Sain rakkaasta harrastuksestani itselleni ammatin. En tunne olevani töissä kuvatessani.

Kun vilkaisee Lehtosen instagramia, näkee ihmisten sijasta karvaisten ystävien kuvia. Jos naiselta yrittää udella syytä koiriin erikoistumiseen, ei hän osaa vastata.

–Onnellisia koiria on palkitsevinta ikuistaa. Niiden elämänmenoa jaksaa vain kuvata vuodesta toiseen, Lehtonen tiivistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: