Demarikansanedustaja Hussein al-Taee myöntää kaikki törkeät Facebook-kirjoituksensa: ”Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen” - Kotimaa - Aamulehti

Demarikansanedustaja Hussein al-Taee myöntää kaikki törkeät Facebook-kirjoituksensa: ”Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen”

Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee on julkaissut anteeksipyynnöksi otsikoidun tekstin kotisivuillaan.

Hussein al-Taee pyytää anteeksi sopimattomia kirjoituksiaan. Kuva sdp:n vaalivalvojaisista.

29.4.2019 13:17

Eri kansanryhmiä kritisoivista Facebook-kirjoituksista arvosteltu sdp:n tuore kansanedustaja Hussein al-Taee pyytää tekstejään anteeksi kotisivuillaan.

Kirjoitukset muun muassa vihjasivat Yhdysvaltojen osuuteen Al-Qaidan rahoituksessa sekä solvasivat juutalaisia. Lisäksi al-Taee nimitti Saudi-Arabiaa alatyylisellä termillä ja ehdotti Saudi-Arabian sekä Egyptin johtajien teloitusta.

Kirjoitukset olivat peräisin joidenkin vuosien takaa, varhaisimmat vuodelta 2011. Al-Taee on sittemmin tehnyt poliittista uraa rauhanvälitysjärjestö CMI:ssä.

– Olen käynyt näitä uudelleen ja uudelleen läpi, ja voin sanoa niiden olevan valitettavasti aitoja, al-Taee kirjoittaa.

– Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen nyt niistä ennakkoluuloista, ajatuksista ja kielestä, jota olen käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisesta, sunneista, somaleista tai muista ihmisryhmistä, al-Taee kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut