Raitiotien rakentaminen muuttaa liikennejärjestelyjä Tampereella, myös jalankulkureitit muuttuvat - Kotimaa - Aamulehti

Raitiotien rakentaminen muuttaa liikennejärjestelyjä Tampereella, myös jalankulkureitit muuttuvat

29.4.2017 21:56

Liikennejärjestelyihin tulee useita muutoksia 2. toukokuuta alkaen Tampereella. Syynä on raitiotien rakentaminen. Raitiotieallianssin mukaan Sammon aukiolla ja Itsenäisyydenkadulla siirretään johtoja ja putkia pois tulevan raitiotieradan alta.

Itsenäisyydenkadulla ajettaessa on toukokuun alusta alkaen käytössä yksi kaista kumpaankin suuntaan. Itsenäisyydenkadulta Sammon aukiolle tultaessa voi ajaa jatkossa suoraan vain Teiskontielle ja Sammonkadulle. Itsenäisyydenkadulta ei voi kääntyä Kalevan puistotielle.

Myös nopeusrajoituksiin on tulossa muutosta. Itsenäisyydenkadulla ja Sammon aukion alueella ajoneuvoliikenteen enimmäisnopeus on 30 kilometriä tunnissa.

Kalevan puistotie kapenee siten, että toinen ajorata on jatkossa raitiotietyömaan työalueena. Pohjoispuolelta Sammon aukiolle tultaessa käytössä on kaksi kaistaa Sammon aukion suuntaan. Niiltä pääsee ajamaan suoraan sekä kääntymään Teiskontielle ja Itsenäisyydenkadulle. Sammon aukiolta pohjoisen suuntaan käytössä on yksi ajokaista.

Myös Kalevan puistotien eteläosassa ajorata kapenee. Etelästä Sammon aukiolle tultaessa on käytössä yksi kaista suoraan meneville sekä oikealle kääntyvien kaista. Vasemmalle Itsenäisyydenkadulle kääntyminen on kielletty. Sammonaukiolta etelään Viinikankadun suuntaan käytössä on kaksi ajokaistaa.

Suojatie poistuu

Teiskontieltä keskustan suuntaan tultaessa ajosuunnat säilyvät nykyisellään, mutta ajokaistoihin tulee rajoituksia. Sammon aukiolta Teiskontien suuntaan on käytössä yksi kaista. Vastaavasti Sammonaukiolta Sammonkadun suuntaan ajettaessa pääsy talouskaistalle on suljettu.

Autoliikenteeseen lisäksi muutoksia tulee myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Huhtikuussa suljettujen suojateiden lisäksi Sammon aukion risteyksestä poistuu suojatie, joka ylittää Kalevan puistotien risteyksen eteläpuolelta. Risteyksestä poistuu myös Itsenäisyydenkadun ylittävä suojatie. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on korvaava liikennevalo-ohjattu reitti Lähteenkadun liittymässä.

Sammon aukion ja Itsenäisyydenkadun alueella on pyöräilijöille ja jalankulkijoille järjestetty kiertoreittejä. Kyseisille reiteille on opastus.

Liikennejärjestelyjä tehdään osittain yöaikaan, jotta liikennettä häiritään mahdollisimman vähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: