Peltosta ja Parkkista onnisti – Asuntojen arvo nousee Lentävänniemessä ratikan ansiosta - Kotimaa - Aamulehti

Peltosta ja Parkkista onnisti – Asuntojen arvo nousee Lentävänniemessä ratikan ansiosta

Hannu Peltosen perheelle valmistui talo Niemen alueelle vuonna 2012.

30.4.2017 9:50

Kun Hannu Peltonen seitsemän vuotta sitten osti Tampereen Niemen alueelta tontin ja rakennutti siihen perheelleen omakotitalon, ratikkaa vasta uumoiltiin Tampereelle eikä se vaikuttanut hänen ostopäätökseensä.

Nyt Peltonen voi olla tyytyväinen. Jos raitiotien toinen vaihe toteutuu ja sitä aletaan neljän vuoden kuluttua tehdä Lentävänniemeen asti, se nostaa Niemen asuinalueen arvostusta ja asuntojen hintoja.

Niemen alueella asuva Hannu Peltonen on tyytyväinen, jos ratikka rakennetaan Lielahti-Lentävänniemi -alueelle, sillä se lisää alueen palveluja, kasvua ja arvostusta.

Lisää palveluja ja arvostusta

Peltosen perheessä julkisia liikennevälineitä käyttävät nyt toisinaan vain perheen lapset. Lähin bussipysäkki sijaitsee kodista 150 metrin päässä. Ratikan pysäkki tulisi hieman kauemmaksi Lielahdenkadulle, mutta lähelle sekin.

- Jokainen tietysti valitsee sopivan kulkuvälineen, eikä ratikkaa vain siksi, että se on ratikka. Bussiyhteydet ovat nyt hyvät. Esimerkiksi Hervantaan pääsee meiltä nytkin yhdellä bussilla koko matkan.

Peltonen arvioi, ettei itse varmaankaan tule tarvitsemaan ratikkaa, mutta hänen kannaltaan se on hyvä hanke Niemen alueen arvonnousun vuoksi.

- Ratikka osaltaan lisää koko Lielahden-Lentävänniemen alueen kasvua, palveluja ja siten arvostusta. Ratikka lähentää mielikuvissa aluetta Tampereen keskustaan, kuten Rantatunneli on jo tehnyt. Jos Tampere kasvaa ennustetusti, bussit saattavat jumittaa liikenteessä, mutta ratikalla pääsee sujuvasti. Jos näin tapahtuu, onhan ratikalla merkitystä.

Reuharinniemessä asuva Tapio Parkkinen miettii, olisiko ratikan sijaan ollut järkevämpää korvata dieselbussit sähköbusseilla. -Ne olisivat menneet sievästi ja saasteettomasti.

Busseja kulkee nyt tiheästi

Tapio Parkkinen osti kymmenisen vuotta sitten puolisonsa kanssa rivitaloasunnon Lentävänniemen Reuharinniemestä. Hänkään ei tuolloin osannut laskea mitään ratikan varaan. Asunnon ostoon vaikuttivat muut syyt, kuten sijainti lähellä Näsijärven rantaa ja sen oivallisia lenkkeilymaastoja.

Parkkinen kehuu Lentävänniemen bussiyhteyksiä. Bussilla pääsee 20 minuutissa keskustaan, ja busseja kulkee niin tiheästi, että aikatauluja ei tarvitse varmistella.

- Menen mielelläni keskustaan julkisilla, jotta minun ei tarvitse huolehtia, onko auton pysäköintimittarissa rahaa. Pysäköinti keskustassa on kohtuuttoman kallista.

Tapio Parkkinen asuu Reuharinniemessä lähellä Näsijärven rantaa. Vastarannalla näkyvät Pispala ja Näsinneula.

Kävelevätkö ihmiset kilometrin?

Parkkinen uskoo käyttävänsä ratikkaa, jos se aikanaan toteutuu Lentävänniemeen, mutta hänelle olisi riittänyt bussiliikennekin.

- Jos ratikasta minulle jotakin lisäarvoa on, niin mahdollisena asunnon arvonnousuna.

Parkkinen epäilee, tuleeko ratikasta niin suosittu kuin tavoitellaan.

- Hyödyntävätkö kilometrin päässä ratikkapysäkistä asuvat ratikkaa? Ihmiset eivät näytä nyt jaksavan kävellä yhtä bussipysäkinkään väliä.

Näin Tampereen ratikkahanke etenee – katso lyhyt ja havainnollinen animaatio:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: