Tampereen kaikkien aikojen suurin ilotulitus nähdään tänään – ei kuitenkaan Tapparan kunniaksi - Kotimaa - Aamulehti

Tampereen kaikkien aikojen suurin ilotulitus nähdään tänään – ei kuitenkaan Tapparan kunniaksi

Tampereella nähdään lauantaina ilotulitus, jonka rakettimäärät ylittävät reilusti kaupungin uuden vuoden ja itsenäisyyspäivien spektaakkelit.­

29.4.2017 20:44

Tampereen kaikkien aikojen näyttävin ja suurin ilotulitus nähdään lauantaina, kun Suomen Pyrotekniikka ampuu raketteja sadan metrin matkalla Ratinasta. Ilotulitus on Tampereella koskaan nähdyistä ilotulituksista kallein ja myös raketteja on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Ilotulitteet ammutaan Ratinan stadionin edustalta alkaen kello 21.30. Järjestäjät suosittelevat katselupaikaksi Laukontoria.

Ilotulitusnäytös on Veikkauksen Suomen Pyrotekniikalta tilaama ja se järjestetään Tampereelle tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi. 87 miljoonan euron Eurojackpot meni kolmen hengen tamperelaisporukalle kaksi viikkoa sitten. Jokainen kolmikon jäsen voitti siis noin 29 miljoonaa euroa.

Veikkaus ei ole koskaan aiemmin järjestänyt ilotulitusta rahapelivoittajalle.

- Toki Tampereella on nyt Tapparan kunniaksi muutenkin syytä juhlaan, ja ilotulituksella voimme juhlia tätäkin, toteaa Päivi Kupana Ilotulitustapahtumat.fi :stä.

Pysäköintikielto Ratinaan

Ilotulituksen vuoksi Suvantokadun ja Ratinan Rantatien kohdalle asetetaan pysäköintikielto kello 12.30 alkaen. Ennen itse rakettien ampumista myös Laukonsilta ja Ratinan pääty suljetaan turvallisuussyistä.

- Jotain tapahtuman koosta kertoo se, että tavallisesti ilotulitusta rakennetaan parin tunnin ajan. Nyt kokoamisaikaa oli pakko jatkaa päivästä iltaan, Kupana kuvaa.

Näytöstä on rakennettu ja suunniteltu nyt toista viikkoa. Tietoa rahamääristä tai ilotulituksen tarkemmista tiedoista Kupana ei voi paljastaa.

- Kannattaa tulla paikalle, ehdottomasti. Tosin auto kannattaa jättää kotiin, sillä ilotulitus yhdistettynä Tapparan juhlintaan tuo varmasti keskustan täyteen juhlakansaa, Kupana sanoo.

Jääkiekon Suomen mestari Tappara viettää juhlia Keskustorilla kannattajiensa kanssa kello 16–18. Keskustorille odotetaan jopa 10 000 juhlijaa. Myös Keskustorin pysäköintipaikat ovat pois käytöstä koko lauantain ajan ja Keskustoria ympäröivät kadut suljetaan ajoneuvoliikenteeltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?