Ville Niinistö pyysi anteeksi väärää tietoa Afganistan-lennosta – ”Aina maltti kun tilanne päällä” - Kotimaa - Aamulehti

Ville Niinistö pyysi anteeksi väärää tietoa Afganistan-lennosta – ”Aina maltti kun tilanne päällä”

Ville Niinistö pyysi Twitterissä anteeksi vääriä tietoja palautuslennosta.­

4.4.2017 11:58

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on pyytänyt anteeksi väärää tietoa Afganistanin palautuslennosta. Niinistö kertoi aamulla MTV:llä, että Afganistaniin olisi palautettu useita perheitä, joissa oli lapsia. Myöhemmin hän tviittasi, ettei lapsia ilmeisesti ollutkaan mukana ja pyysi anteeksi väärää tietoa.

- Aina maltti kun tilanne päällä. Journalismia tarvitaan niin tieto kulkee. Lapsia ei ilmeisesti lennolla, hyvä. Pyydän anteeksi väärää tietoa, Niinistö tviittasi.

Poliisi tiedotti jo aamulla, että eilisestä palautuslennosta Afganistaniin on liikkunut väärää tietoa. Ylikomisario Hannu Pietilä sanoi STT:lle, että palautettujen ikähaarukka oli 18 vuoden ja lähes 60 vuoden välillä. Poliisin tietojen mukaan kukaan ei myöskään ollut raskaana.

Pakkopalautuksia vastustavat mielenosoittajat tiedottivat vielä tänään aamulla, että palautetuissa olisi ollut mukana lapsia. Mielenosoittajia edustava Aleksi Pahkala kertoo STT:lle, että silminnäkijöiden mukaan poliisiautoon Pasilassa olisi lastattu myös lapsia. Lasten noususta koneeseen Pahkalalla ei kuitenkaan ollut varmaa tietoa.

Samassa tiedotteessa kerrottiin, että joukossa oli kuusihenkinen perhe, jonka kuukausi sitten uusitussa turvapaikkahakemuksessa oli runsaasti uutta tietoa.

– Perheen ei annettu tavata toistuvista pyynnöistä huolimatta avustajaansa.

Poliisin Pietilä kuitenkin sanoo, ettei kukaan palautuslennolla olleista halunnut tavata avustajaa.

- Lennolla mukana oli lääkäri, Frontexin edustajia sekä yhdenvertaisuusvaltuutetun edustaja. Kabulissa vastassa oli Suomen suurlähetystön edustaja sekä IOM:n edustaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?