St1 kiistää huhun, että yhtiö olisi kieltäytynyt tankkaamasta palautettavia kuljettavaa konetta - Kotimaa - Aamulehti

St1 kiistää huhun, että yhtiö olisi kieltäytynyt tankkaamasta palautettavia kuljettavaa konetta

Kuvituskuva. ­

4.4.2017 1:31

Turvapaikanhakijoiden palautuksia vastustavien mielenosoittajien keskuudessa levisi illalla laajalti huhu, jonka mukaan St1-yhtiö olisi kieltäytynyt tankkaamasta palautettavia turvapaikanhakijoita kuljettavaa konetta Helsinki-Vantaalla.

St1:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen kiistää huhun Aamulehdelle.

- Me emme ole siinä bisneksessä Suomessa mukana, Wiljanen sanoo.

Helsinki-Vantaan matkustajaterminaalien edustalla on normaali kuluttaja-asema, mutta se ei liity lentokoneiden tankkaamiseen millään lailla.

Wiljanen on huhusta hämmentynyt.

- Kun me emme ole mukana tässä bisneksessä lainkaan, minun on hyvin vaikea ottaa minkäänlaista kantaa.

Wiljanen ei osaa myöskään sanoa, miten huhu on lähtenyt liikkeelle. Esimerkiksi Refugee Hospitality Club -nimisessä Facebook-ryhmässä kiitellään St1:tä vuolaasti ja kehotetaan ottamaan yhteyttä Nesteeseen, jotta sekin tekisi ”samoin”.

Suomalaismedioista ainakin Hufvudstadsbladet on uutisoinut huhun siten kuin se pitäisi paikkansa. Myöhemmin yöllä STT puolestaan lainasi Hufvudstadsbladetin ”tietoa” aiheesta.

Aamulehti ei ole tavoittanut Helsinki-Vantaan lentokoneiden polttoaineenjakelusta vastaavaa yhtiötä. Tiedossa ei ole, onko lentokentällä ollut ylipäänsä minkäänlaista viivästystä kyseisen koneen tankkauksessa.

Mikään vahvistettu tieto ei sellaisesta kerro.

Päivitys 4.4. klo 1.30: Juttuun lisätty tieto siitä, että myös STT uutisoi asiasta sekä tieto, että polttoaineenjakelusta todellisuudessa vastaavia ei ole tavoitettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?