Tampereen NNKY:n Itu-toiminta huomioitiin Pirkanmaan Minna Canth -palkinnolla - Kotimaa - Aamulehti

Tampereen NNKY:n Itu-toiminta huomioitiin Pirkanmaan Minna Canth -palkinnolla

Minna Canthin patsas on Tampereella Hämeenpuistossa.

20.3.2017 9:47

Minna Canth on ainoa suomalaisnainen, jolla on oma liputuspäivä – sitä vietetään tänään sunnuntaina 19. maaliskuuta.

Tamperelaissyntyistä Canthia juhlistettiin Tampereella sytyttämällä Canthin patsaalle Hämeenpuistoon valot, jotta patsas tulee paremmin esiin.

Näsin salissa Minna Canth elää! -juhlaseminaarissa luennoivat tasa-arvoteemoista Aamulehden entinen päätoimittaja Jorma Pokkinen, kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim sekä yrittäjä Jutta Gustafsberg. Tapahtuman päätteeksi paljastettiin Pirkanmaan Minna Canth -äänestyksen voittaja. Palkinnon sai Tampereen nuorten naisten kristillisen yhdistyksen NNKY:n Itu-toiminta, joka liittyy nuorten naisten yllätysraskauden ehkäisyyn ja yksinhuoltajaäitien tukemiseen. Itu-aktiivit vetävät muun muassa abortin tehneiden naisten tukiryhmiä.

Tampereen NNKY on kristillinen naisjärjestö, jonka tavoitteena on toteuttaa kristillistä sisaruutta elämän eri alueilla. Yhdistys tarjoaa sosiaalisia palveluja ja järjestää harrastustoimintaa, kursseja ja tapahtumia kaikenikäisille.

Raadin kriteerit: rohkeus, innovatiivisuus ja tuoda esiin piiloon jääneitä yhteiskunnallisia asioita.

Moro sai 45 ehdotusta Canthiksi

Moro -lehti ja Museokeskus Vapriikki järjestivät vuonna 2014 kilpailun, jossa etsittiin Tampereen kautta aikain vaikuttavinta naista. Tampereen ykkösnaiseksi valittiin silloin selkeällä äänienemmistöllä Minna Canth. Nyt Moro -lehti etsi pirkanmaalaista henkilöä tai naisjärjestöä, joka on tehnyt hyvää Canthin henkeen.

Minna Canth (1844–1897) oli suomalainen kirjailija, lehtinainen, liikenainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Canthin elämäntyö on vaikuttanut suuresti Suomen kehittymiseen tasa-arvon ja koulutuksen pioneeriksi maailmalla.

Tapahtuman järjesti SI Tammerkoski, Naisten Pankki Tampere, Tampereen Kokoomuksen Naiset, Tampereen Suomalaisen Klubin Klubinaiset ja Tampereen Seudun Sotilaskotiyhdistys.

Korjaus 20.3. kello 9:46 poistettu otsikosta poistettu sana seurakuntien. NNKY ei ole seurakuntien toimintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut