Kova haku päällä: 31 yritystä hakee 400 ict-osaajaa Tampereella – ”Pystyisimme palkkaamaan heti” - Kotimaa - Aamulehti

Kova haku päällä: 31 yritystä hakee 400 ict-osaajaa Tampereella – ”Pystyisimme palkkaamaan heti”

Tiina Knight Intopalo Oy:stä (vas.), Ville Mäkinen iSearch Groupista, Marja-Leena Koskinen Insta Groupista ja Rauno Uusitalo DB-Manager Oystä rohkaisevat ict-osaajia lähestymään rohkeasti työnantajia.

3.3.2017 8:31

Kun rekrytointiyritys iSearch Group Oy:n luova johtaja Ville Mäkinen julkisti viime syksynä 100Paikkaa -rekrytointikampanjansa, tavoitteena oli löytää Tampereen seudun avoimiin ict-alan työpaikkoihin sata uutta työntekijää.

Nyt neljä kuukautta myöhemmin Mäkisen talkoohengessä polkaisemassa kampanjassa on mukana 31 yritystä, jotka tarjoavat vaikka heti työtä 400:lle ict-osaajalle.

Kampanja on toteutustavaltaan ainutlaatuinen ja tiettävästi suurin Suomessa. Mäkinen ei yritä saada työtä ja tekijää kohtaamaan toisiaan bisnesmielessä, vaan kampanjalla haetaan talkoohengessä yhteistä hyvää koko toimialalle.

”Taitavalle heti työtä”

Toiminnanohjausjärjestelmiä ikkuna-, ovi- ja kalusteteollisuudelle toimittavan DB-Manager Oy:n toimitusjohtaja Rauno Uusitalo lupaa ohjelmistokehittäjille heti töitä 20 työntekijän yhtiössään.

- Taitavalle ohjelmoijalle on aina töitä. Uusin työntekijämme aloitti keskiviikkona.

Insta Group Oy:n henkilöstöjohtajan Marja-Leena Koskisen mukaan kilpailu on selvästi kiristynyt, joten taitavien osaajien löytäminen on vaikeutunut.

- Pystyisimme palkkaamaan välittömästi ammattitaitoisia ohjelmisto- ja tietoturva-alan ammattilaisia sekä projektipäälliköitä. Tuntuu, että ohjelmistokehittäjät kaapataan töihin jo kesken opintojensa.

Ollaan kasvun tiellä

Koskisen mukaan työvoimapula kertoo myös tietoturva-alalla meneillään olevasta kasvusta.

- Instassa oli vuonna 2009 noin 500 työntekijää ja nyt yli 800. Olemme palkanneet uusia tekijöitä myös ankeina vuosina. Insta DefSec Oy palkkasi viime vuonna 26 ja on palkannut alkuvuonna kymmenen uutta työntekijää.

Intopalo Oy:n rekrytointivastaava Tiina Knight sanoo 50 hengen yrityksen tarvitsevan lisää koodaajia, tietoturvaosaajia ja ohjelmoijia.

Kampanjan verkkosivuilla www.100Paikkaa.fi on vieraillut jo yli 14 000 uramahdollisuuksista kiinnostunutta.

Yhteiskampanjalla on ollut suuri vaikutus työnhakijamääriin Tampereella.

Digitalisaatio nähdään tärkeänä alueen tulevaisuuden työllistäjänä.

Kampanja tekee Tampereesta Ville Mäkisen mukaan kiinnostavan siksi, että näkyviä uravaihtoehtoja on runsaasti sellaisille henkilöille jotka suunnittelevat muuttavansa tänne työn perässä.

Euroopan Piilaaksoko?

100Paikkaa -rekrytointikampanja tavoittelee uusia osaajia Tampereen seudun avoimiin ict-toimialan työpaikkoihin ja samalla nostaa osaltaan Tampereen profiilia merkittävänä ict-toimialan yrityskeskittymänä – uutena Euroopan Piilaaksona.

- Pystytään todentamaan myös, että ehkä jossain vaiheessa uraa voi siirtyä toisen yrityksen palvelukseen ja Tampereella näitä mahdollisuuksia riittää jatkossakin.

Ohjelmistotuotanto on kasvussa ja digitalisaatio etenee useilla aloilla.

Kampanja auttaa myös käytännön asioissa. Kiinteistömaailma Ratina tarjoaa palvelujaan mukana oleville yrityksille, jos ne tarvitsevat apua asuntoasioissa.

Kampanjassa on mukana ict-toimialan merkittäviä ja erikokoisia kasvajia, mukaan lukien Bitwise, DB-Manager, Intopalo, Gofore, Insta DefSec, Eatech, Seravo, Wapice, Leanware, Quva, Triuvare, Patria Systems, OptoFidelity, Futurice, Also Finland, Exove, Solita, Geniem, Qvantel, SW-Development, Ambientia, Leadin, Haltu, Eficode, Leonidas, Gelo, Elisa, RD Velho, Tecnotree, Roima Intelligence, AJR Solutions.

Kaikilla mukana olevilla yrityksillä on toimipiste Tampereella ja tarvetta palkata uusia osaajia.

Talkoovoimin

Kampanja on tehty talkoovoimin, ja se on osallistuville yrityksille maksuton.

Rekrytointikampanjan taustalla ovat headhunting-yritys iSearch Group, ohjelmistoyritys Wysiwyg, markkinointiviestintäyritys Nixin, Kiinteistömaailma sekä Tampereen Kauppakamari.

Tampereen ict-yritykset haluavat palkata työntekijöitä niin Pirkanmaalta kuin muualta Suomesta.

Tampereelle muuttoa suunnittelevien työnhakijoiden tilannetta helpotetaan yhteistyöllä Kiinteistömaailman kanssa. Kiinteistömaailma pyrkii auttamaan Pirkanmaalle töihin muuttavia asunnon löytämisessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: