Tässä kohdassa päättyi kahden nuoren elämä – ”Sen piti olla iloinen Tampereen-reissu” - Kotimaa - Aamulehti

Tässä kohdassa päättyi kahden nuoren elämä – ”Sen piti olla iloinen Tampereen-reissu”

Sen piti olla iloinen Tampereen-reissu. Neljä nuorta lähti peräkkäin kahdella mopoautolla Sastamalasta Tampereelle, mutta heistä kahden matka päättyi tähän.

19.2.2017 17:14

Katja Saari seisoo hiljaa, hartiat lysyssä. Kynttilä lepattaa mustassa lyhdyssä, jonka Saari on juuri laskenut yöllä sataneelle lumelle valtatie 12:n laitaan.

Vieressä poliisit virittelevät pakettiautonsa sivuoven vieressä lennokkia tutkimaan taivaalta päin Sastamalan ja Nokian rajalla sijaitsevaa onnettomuuspaikkaa.

Kyyneleet valuvat pitkin Saaren poskia.

- Kauhea olo, hän lausahtaa ja kertoo tuoneensa kynttilän menehtyneen tytön vanhempien, ystäviensä, pyynnöstä.

- Sen piti olla neljän nuoren iloinen Tampereen-reissu, Saari huokaa.

Matkalla Tampereelle

Neljä nuorta lähti lauantai-iltana kahdella mopoautolla Sastamalasta Tampereelle. Muutama kymmenen metriä ennen Nokian rajaa vastaan tullut pakettiauto ja ensimmäisenä ajanut mopoauto törmäsivät. Mopoautossa olleet kaksi 17-vuotiasta sastamalalaista nuorta, tyttö ja poika, menehtyivät.

Katja Saari toi kolarissa menehtyneen tytön vanhempien puolesta onnettomuuspaikalle kynttilän sunnuntaiaamuna. Saari on perheen ystävä.

Saari näyttää puhelimestaan kuvaa, jonka menehtynyt tyttö on juuri ennen Tampereelle lähtöään lisännyt Instagramiin. Kuvan oheen tyttö on kirjoittanut nyt kohtalokkaan merkityksen saavat sanat:

- If the hurt comes, so will the happiness.

Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa, että “jos kipu tulee, tulee ilokin”.

Suora tieosuus

Valtatie 12:lla Nokian ja Sastamalan rajalla sattui kahden 17-vuotiaan nuoren hengen vaatinut onnettomuus lauantai-iltana puoli kahdeksan aikaan, kun pakettiauto ja mopoauto törmäsivät suoralla tieosuudella. Pakettiautoa ajanut, 1980-luvulla syntynyt mies kuljetettiin loukkaantuneena ambulanssilla sairaalaan. Ajoneuvoissa ei ollut muita henkilöitä.

Sunnuntaiaamuna onnettomuuspaikalla oli enää nähtävissä ajoneuvoista irronneita palasia.

Tie 12 oli suljettuna liikenteeltä Hautaantien ja Jokivarrentien väliseltä osuudelta yli yhteen yöllä. Liikenne ohjattiin kiertämään onnettomuuspaikka Kutalantietä.

Muistohetki illalla Tyrvään kirkossa

Tyrvään pääkirkossa järjestetään sunnuntai-iltana muistohetki onnettomuudessa menehtyneiden nuorten muistolle kello 18–21. Kello 19 pidetään hartaus.

Kirkkoon voi mennä hiljentymään ja tarjolla on myös keskusteluapua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos