Tässä kohdassa päättyi kahden nuoren elämä – ”Sen piti olla iloinen Tampereen-reissu” - Kotimaa - Aamulehti

Tässä kohdassa päättyi kahden nuoren elämä – ”Sen piti olla iloinen Tampereen-reissu”

Sen piti olla iloinen Tampereen-reissu. Neljä nuorta lähti peräkkäin kahdella mopoautolla Sastamalasta Tampereelle, mutta heistä kahden matka päättyi tähän.­

19.2.2017 17:14

Katja Saari seisoo hiljaa, hartiat lysyssä. Kynttilä lepattaa mustassa lyhdyssä, jonka Saari on juuri laskenut yöllä sataneelle lumelle valtatie 12:n laitaan.

Vieressä poliisit virittelevät pakettiautonsa sivuoven vieressä lennokkia tutkimaan taivaalta päin Sastamalan ja Nokian rajalla sijaitsevaa onnettomuuspaikkaa.

Kyyneleet valuvat pitkin Saaren poskia.

- Kauhea olo, hän lausahtaa ja kertoo tuoneensa kynttilän menehtyneen tytön vanhempien, ystäviensä, pyynnöstä.

- Sen piti olla neljän nuoren iloinen Tampereen-reissu, Saari huokaa.

Matkalla Tampereelle

Neljä nuorta lähti lauantai-iltana kahdella mopoautolla Sastamalasta Tampereelle. Muutama kymmenen metriä ennen Nokian rajaa vastaan tullut pakettiauto ja ensimmäisenä ajanut mopoauto törmäsivät. Mopoautossa olleet kaksi 17-vuotiasta sastamalalaista nuorta, tyttö ja poika, menehtyivät.

Katja Saari toi kolarissa menehtyneen tytön vanhempien puolesta onnettomuuspaikalle kynttilän sunnuntaiaamuna. Saari on perheen ystävä.­

Saari näyttää puhelimestaan kuvaa, jonka menehtynyt tyttö on juuri ennen Tampereelle lähtöään lisännyt Instagramiin. Kuvan oheen tyttö on kirjoittanut nyt kohtalokkaan merkityksen saavat sanat:

- If the hurt comes, so will the happiness.

Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa, että “jos kipu tulee, tulee ilokin”.

Suora tieosuus

Valtatie 12:lla Nokian ja Sastamalan rajalla sattui kahden 17-vuotiaan nuoren hengen vaatinut onnettomuus lauantai-iltana puoli kahdeksan aikaan, kun pakettiauto ja mopoauto törmäsivät suoralla tieosuudella. Pakettiautoa ajanut, 1980-luvulla syntynyt mies kuljetettiin loukkaantuneena ambulanssilla sairaalaan. Ajoneuvoissa ei ollut muita henkilöitä.

Sunnuntaiaamuna onnettomuuspaikalla oli enää nähtävissä ajoneuvoista irronneita palasia.­

Tie 12 oli suljettuna liikenteeltä Hautaantien ja Jokivarrentien väliseltä osuudelta yli yhteen yöllä. Liikenne ohjattiin kiertämään onnettomuuspaikka Kutalantietä.

Muistohetki illalla Tyrvään kirkossa

Tyrvään pääkirkossa järjestetään sunnuntai-iltana muistohetki onnettomuudessa menehtyneiden nuorten muistolle kello 18–21. Kello 19 pidetään hartaus.

Kirkkoon voi mennä hiljentymään ja tarjolla on myös keskusteluapua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?