Onko joukossa oma suosikkisi? Tässä ovat hakuvahtien perusteella Pirkanmaan suosituimmat asuinalueet - Kotimaa - Aamulehti

Onko joukossa oma suosikkisi? Tässä ovat hakuvahtien perusteella Pirkanmaan suosituimmat asuinalueet

16.2.2017 8:48

Omakotitalosta haaveilevat pitävät Tamperetta Pirkanmaan kunnista houkuttelevimpana. Tämä käy ilmi Etuovi.comin tilastosta, joka kertoo, mihin Pirkanmaan kuntaan on asetettu eniten Etuovi.comin hakuvahteja.

Mukaan on laskettu hakuvahdit, joissa alueeksi on valittu jokin Pirkanmaan kunta tai jonkin Pirkanmaan kunnan asuinalue.

Hakuvahti ilmoittaa, kun myyntiin tulee kohde, joka täyttää käyttäjän palveluun tallentamat hakuehdot.

Pirkkala toisena

Tampereelle on asetettu melkein kaksi kertaa niin paljon omakotitalojen hakuvahteja kuin Pirkanmaan toiseksi suosituimpaan kuntaan eli Pirkkalaan. Hakuvahtien perusteella Pirkkalan jälkeen omakotitalon ostamista suunnittelevien suosikkikunnat ovat Kangasala ja Lempäälä, joihin on asetettu melkein yhtä monta vahtia.

Seuraavaksi suosituimmat kunnat ovat Ylöjärvi, Nokia, Valkeakoski ja Akaa. Tämän jäljessä järjestyksessä tulevat Vesilahti, Hämeenkyrö, Sastamala, Pälkäne ja Orivesi.

Pispala kiinnostaa omakotitalon etsijöitä Tampereella.­

Pispala suosituin

Etuovi.comin tilaston mukaan omakotitalosta haaveilevien silmissä Tampereen kaupunginosista suosituin on Pispala. Hyvänä kakkosena tulee Pyynikki.

Seuraavaksi eniten omakotitalojen hakuvahteja on tallennettu Petsamoon, Tahmelaan, Kissanmaalle ja Nekalaan.

Alue tärkein

Omakotitaloa etsivät näyttävät olevan valmiita joustamaan asuntotyypistä, jos muuten sopiva asunto vapautuu haaveiden asuinalueelta.

Melkein puolet omakotitalon hakuvahdin asettaneista käyttäjistä ovat ruksineet asuntotyypiksi omakotitalon lisäksi rivitalon. Kerrostaloasunnon omakotitalon lisäksi on valittu noin 13 prosenttiin hakuvahdeista.

Sekä Aamulehti että Etuovi.com ovat osa Alma Mediaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?