Rantatunneli oli yöllä kolme tuntia kiinni teknisen vian takia – liikenne sujuu nyt normaalisti - Kotimaa - Aamulehti

Rantatunneli oli yöllä kolme tuntia kiinni teknisen vian takia – liikenne sujuu nyt normaalisti

Liikenne on rantatunnelissa poikki teknisen vian vuoksi.

14.2.2017 7:19

Tampereen Rantatunnelin liikenne sulkeutui maanantai-iltana kolmeksi tunniksi. Rantatunneli suljettiin teknisen vian takia noin kello 21.50 ja avattiin taas liikenteelle minuuttia vaille yhdeltä yöllä.

Tampereen liikennekeskuksen päivystäjä kertoi kello 00.20, että tunnelia yritettiin jo avata. Keskeytyksen aiheuttanut iso vika oli saatu korjattua, mutta sitten ilmeni yhtäkkiä pienempi vika. Hän ei halunnut määritellä, millaisesta viasta on kyse, mutta vahvisti, että ihmisille ei ole tunnelissa sattunut mitään, kyse on teknisestä ongelmasta.

Tunnelin sulku kasasi sen liepeille hetkessä jonoja. Autojonot kiemurtelivat Naistenlahden päässä lähelle Kalevan puistotietä vielä puoli yhdentoista aikoihin. Autot peruuttelivat ja yrittivät kääntyä.

- Santalahden päässä liikenne näyttää ohjautuvan hyvin keskustan suuntaan, kertoi Tampereen liikennekeskuksen päivystäjä.

Aluksi ruuhka väheni myös Naistenlahden päässä, kun autot lähtivät ajamaan turverekan perässä reittiä kaupunkiin.

Liikenteenohjaaja aukoi autoilijoille lisäkaistoja Naistenlahdessa kello 22.50 ja jono alkoi hävitä.

- Ruuhka alkoi pikkuhiljaa hävitä. Onneksi liikennettä on tähän aikaan vähemmän, kertoi Carita Wessman yöliikenteestä Aamulehdelle.

Tunneli kiinni itään päin keskiviikkoyönä

Tampereen Rantatunneli suljetaan tällä viikolla myös suunnitellusti kahtena yönä testausten takia. Tunneliputket suljetaan vuorotellen peräkkäisinä öinä.

Keskiviikkona 15.2. kello 22 suljetaan itään päin johtava A-putki. Tällöin Rantatunnelin läpi ei pääse ajamaan lännestä itään vaan kaikki idän suuntaan autoilevat joutuvat valitsemaan vaihtoehtoisen reitin, esimerkiksi keskustan läpi.

A-putki avataan liikenteelle viimeistään torstaiaamuna kello 6.

Länteen johtava B-putki taas suljetaan torstaina 16.2. klo 22, ja se avataan liikenteelle viimeistään perjantaiaamuna kello 6.

Projektipäällikkö Mauri Mäkiaho Liikennevirastosta lupaa, että tunneli saadaan hyvissä ajoin ennen aamuruuhkia auki, joten sulkemisen ei pitäisi vaikuttaa mitenkään esimerkiksi työmatkaliikenteeseen.

Säätöjen testaaminen syynä

Kameroihin perustuvaan häiriönhavaintojärjestelmään on tehty toimintavarmuuden parantamiseksi säätöjä, joiden toimivuutta nyt testataan. Rantatunneli suljetaan, sillä testausta ei voi tehdä silloin, kun tunnelissa on liikennettä.

Häiriönhavaintojärjestelmä tunnistaa Rantatunnelin liikennevirrassa tapahtuvat häiriöt, kuten ajoneuvon pysähtymisen, erityisen hiljaa kulkevan ajoneuvon tai tunneliin pudonneet isot esineet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: