Murskavoitto ja kauheasti kehuja: Pirkkalan Teboil on Pirkanmaan paras huoltoasema - Kotimaa - Aamulehti

Murskavoitto ja kauheasti kehuja: Pirkkalan Teboil on Pirkanmaan paras huoltoasema

Huoltohalli on yksi Pirkkalan Teboilin tärkeimmistä tiloista, tietää Raimo Lehtinen, joka korostaa asiakkaan palvelua joka käänteessä. – Pieni ei pärjää ilman palvelua.

2.2.2017 8:40

Jos Pirkkalan Teboilin asiakkailta kysytään, niin se on maailman paras huoltoasema. Se ei ole hullumpi saavutus, sillä Moro etsi lukijoidensa kanssa vain Pirkanmaan parasta huoltoasemaa.

Moron etsintä synnytti kansanliikkeen Pirkkalassa, sillä paikallista Teboilia kehuttiin kymmenissä ja taas kymmenissä viesteissä. Tässä esimerkiksi kolme lukijoiden lähettämää tarinaa, jotka valottavat aseman meininkiä.

Aleksi Mäkäräinen : ”Juuri ajokortin saaneena oli talvi tulossa ja sitä varten piti hommata toiset pyörän pultit talvivanteita varten. Irrotin ja laitoin takaisin yhden renkaan, kun mittasin pultit. Pirkkalan keskustan kohdalla auto alkoi vispaamaan oikeen kunnolla, tajusin heti että rengas on irti. Koitin pitää linjan suorana Pirkkalan Teboilille asti ja kurvasin pihaan. Ehdin juuri tieltä pois, kun rengas irtosi ja tankilla ollut eläkeläinen katsoi ihmeessään, kun edestä rullasi pyörä itekseen kohti ilmauspistettä.

Ehdin hädin tuskin autosta pihalle niin huoltsikalta juoksi kaveri hallitunkin ja pyörän kanssa ja saatiin pyörä sen verran kiinni, että ajoin auton parkkiin ihmettelemään. Teboilin myyjä juoksi suorinta tietä takaisin tiskin taakse palvelemaan asiakkaitaan ihan kuin olisi normipäivä.”

Pirkkalan Teboililta saa renkaita täyden huoltopalvelun lisäksi.

Antti Lampinen : ”Huippu palvelu. Esimerkiksi pari kertaa renkaan korjaus pyhäpäivinä, joista toinen huoltamon jo sulkeuduttua.”

Mia Höylä : ”Olemme pariin otteeseen joutuneet kärsimään rengasrikoista ja aina on löytynyt apua, joskus jopa niin että työntekijä on hälytetty sunnuntaina vapaalta töihin kun myymälän puolelta ei ole ehtinyt.”

Moro pyysi paikalle myös vakiasiakas Rosanna Riihimäen, jonka mopoautoilua Teboililla on autettu merkittävästi. Katso videolta, kun Rosanna kertoo jäätyneen tankkikorkin tapauksesta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

- Henkilökunta on aivan mahtava, tämä vain tuntuu omalta asemalta. Aina kun menee sisälle, siellä vallitsee iloinen ilmapiiri ja tulee joka kerta hyvä mieli kun täällä käy, kehuu Riihimäki.

Joka päivä kahvit

Huoltoasema on toiminut Lehtisen perheen komennossa 35 vuotta. Raimo -isä on jo jäähdyttelemässä, mutta liiketoimintaa jatkavat pojat Karri ja Jarno Lehtinen.

Kolmikko toteaa, että kanta-asiakkaita on paljon ja melkein kaikki asiakkaat ja heidän tarpeensa tunnetaan.

Kahvion pöydässä juttelee miesnelikko, josta esimerkiksi Pertti Kirjonen on käynyt asemalla vuodesta 1982 ja huollattaa autonsa aina täällä.

- Eläkkeelle jäätyäni olen käynyt joka päivä kahvilla. Täällä huolletaan autot ja ihmiset, Kirjonen toteaa.

Kirjonen, Eke Kivanummi, Olavi Helin ja Tapio Matsola toteavat ykskantaan, että Pirkkalan Teboil on maailman paras paikka, jossa tuttujen kanssa jutellaan asiat halki.

Miesten mukaan henkilökunta on yksi suuri syy, miksi asemalla viihdytään.

Pertti Kirjonen (vas.), Eke Kivanummi, Olavi Helin ja Tapio Matsola ovat kantaporukkaa. Kirjonen käy joka päivä kahvilla.

Palvelu, palvelu, palvelu

Kierrämme huoltiksen tiloja Raimo ja Jarno Lehtisen opastuksella. Ensimmäiseksi käy ilmi, että tämän huoltoaseman yrittäjät ovat välitöntä ja puheliasta sorttia. Työntekijätkin viihtyvät, sillä esimerkiksi yksi asentajista on ollut talossa alusta asti.

- Tätä on 35 vuotta tehty ja ihmiset tietävät, mihin me pystytään. Huolto, kahvio ja palvelu on pidetty aina kunnossa. Emme ole lähteneet muodin mukaan toimintaa muuttamaan, vaan pidetty palvelevaa vanhan ajan huoltoasemaa. Pieni ei pärjää ilman palvelua, Raimo toteaa.

Karri (vas.), Jarno ja Raimo Lehtinen pyörittävät pidettyä huoltista.

Neljän asentajan tiimi hoitaa kahdessa vuorossa ja lauantaisin kaikki mahdolliset huollot ja korjaukset ja rengastyöt ja mahdottomiinkin tilanteisiin kuulemma haetaan ratkaisu yhteistyökumppanien avulla.

- Asiakasta pitää aina auttaa, jos vain suinkin pystyy. Kerran ajoin vappuna kesken juhlien Helsinkiin satamaan auttamaan asiakasta, jolla oli matkailuautosta rengas puhki ja laivamatka edessä eikä mistään muualta enää saanut apua, Raimo kertoo.

Nopean ja kelloon tuijottamattoman palvelun tietävät myös lähitienoon taksit ja hinausautojen kuljettajat. Työt hoidetaan yhdessä huoltohallissa, johon mahtuu kerrallaan yksi auto.

- Se on pullonkaula, paljon enemmän olisi töitä tarjolla kuin voimme ottaa.

Entäpä pikainen polttimon tai pyyhkijän sulan vaihto? Sulkia on seinällinen ja polttimoita joka lähtöön.

- Tietenkin nämä myös vaihdetaan heti asiakkaan autoon, Jarno toteaa.

Moro pyysi lukijoilta ehdotuksia Pirkanmaan parhaaksi perinteiseksi huoltoasemaksi, josta saa apua myös auton korjaukseen ja huoltoon.

Ehdotuksia tuli yli 200 kappaletta, suurimmassa osassa ehdotettiin Pirkkalan Teboilia.

Joistakin asemista tykättiin niin kovasti, että niitä ehdotettiin, vaikkeivät ne täyttäneet kyselyn keskeistä ehtoa eli auton huolto- ja korjauspalvelua.

Näitä kaikkia ehdotettiin:

Pirkkala: Pirkkalan Teboil.

Tampere: Neste Kaleva, Neste Teiskontie, Hervannan Wanha Bensis, Shell Sammonvaltatie, ABC Lahdesjärvi, Epilän Teboil.

Ikaalinen: Luhalahden Autohuolto/Neste

Valkeakoski: SEO Valkeakoski/Kirjaskatu, Shell Vääräkoivu.

Kangasala: Huutijärven Teboil, Neste Kangasala.

Urjala: Neste.

Ylöjärvi: Shell Ylöjärvi,

Teboil Ylöjärvi.

Nokia: Shell Turuntie,

ST1/Autohuolto J. Salo.

Akaa: Neste Toijala,

ABC Toijala.

Vilppula: SEO Vilppula.

Lempäälä: Neste Sääksjärvi.

Punkalaidun: ST1 Punkalaidun.

Huoltiksista sanottua:

Ehdottomasti paras ja tunnelmallisin huoltoasema, jolla Pirkanmaalla olen käynyt on Luhalahden kylässä Ikaalisissa. Virallinen nimi taitaa olla Luhalahden Autohuolto ja mittarikentällä taitaa olla Nesteen pumput. Joka tapauksessa Sepän Hannu ja Eeva pyörittävät täyden palvelun huoltsikkaa jossa kyläläiset ja mökkiläiset kohtaavat. Virvokkeiden ja perinteisen autohuollon lisäksi kaikki korjataan grillistä ja ruohonleikkurista savustuspönttöön.

Tatu Alho

Pirkanmaan paras huoltoasema on Shell Sammon valtatiellä Tampereella. Huoltoasemalla on avuliaat avun tuojat, jos ei osaa vaikka laittaa auton renkaisiin ilmaa. Siellä on hyvää ruokaa, siistit vessat ja hyvän hintainen yöpesu autolle.

Elina Hakonen

Ehdotukseni Pirkanmaan parhaaksi huoltoasemaksi on SEO Kirjaskadulla, Valkeakoskella. Siellä saa vielä sitä, mitä huoltoasemilta ennen sai ja ennen kaikkea palvelua isolla peellä. Lisäksi onnistuu huollot ja pesut. Henkilökunta on älyttömän ystävällistä ja auttavat tilanteessa kuin tilanteessa.

Päivi Torkkel

Ehdottomasti Pirkanmaan paras ja autoilijaa palveleva huoltoasema on Hervannassa. Eli kyseessä on Hervannan Wanha Bensis.

Anna Oksa

Pirkanmaan paras huoltoasema löytyy ehdottomasti Kangasalta ja se on Huutijärven Teboil. Perusteluina hyvänmakuinen kahvi ja erinomaisen ystävällinen asiakaspalvelu.

Tuula Virtanen

Ehdottomasti Shell Vääräkoivu Valkeakoskella. Säilynyt onneksi muuttumattomana vuosikymmenet.

Juhani Fredrikson

Hyvä huolto-asema Shell Ylöjärvi. Siellä näppärästi vaihdettiin polttimo eikä työstä velotettu mitään. Auto tankataan jos haluat. Naisautoilijan unelma.

Leila Haapasalo

Paras huoltis on ilmam muuta Urjalan Neste Öljymäessä onnistuu auton ja ihmisen huollot täydellisesti.

Tuija Salo

Ehdottomasti paras Turuntien Shelli Nokialla, vanhanaikainen korjaamopalveluja tarjoava huoltoasema.

Matti Torkell

Pirkanmaan paras on: Neste Sääksjärvi - Autohuolto Ari Naumanen Osaa ja tekee mitä vaan.

Ari Lehmus

Pirkanmaan paras huoltis on Punkalaitumen St 1, kansa sanoo esso. Sieltä löytyy mullasta munkkiin, harkoista hanskaan. Polttimot, sulat ja renkaat vaihtuu. Mitä et sieltä löydä, sitä et tartte.

Esa Kuparinen

Mielestämme Pirkanmaan paras huoltoasema on jo vuosikymmeniä ollut Epilän Teboil. Vaikka yrittäjät ovat vaihtuneet, niin aina on saatu apua auton huoltoasioissa.

Raili ja Kalevi Raittila

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut