Näin syntyy Suomi-kuva – kansainväliset bloggaajat syöttävät täällä poroja ja kelluvat jäissä - Kotimaa - Aamulehti

Näin syntyy Suomi-kuva – kansainväliset bloggaajat syöttävät täällä poroja ja kelluvat jäissä

Karen Sargent otti selfien poron kanssa.­

24.1.2017 12:49

He saapuvat tapaamispisteeseen upouuden Clarion Hotel Helsingin aulaan viime minuuteilla. Edellisenä iltana on pidetty hauskat juhlat, joiden jälkimainingit painavat vielä hivenen silmissä. Moni on tehnyt jo useamman päivän retkiä ympäri Suomea, mutta vielä pitäisi riittää innostusta päivän ohjelmaa kohtaan.

- Yksi tärkeä ominaisuutemme on kyky innostua, kuvaa onneksi yksi bloggaajista Karen Sargent.

- On myös tärkeää säilyttää nöyryys ja kyky ymmärtää, kuinka etuoikeutettua kaikki tämä on.

Projektijohtaja Laura Tahkokallio emännöi kansainvälistä joukkoa.­

Ulkovaatteissaan ja repuissaan joukko näyttää kuin miltä tahansa turistiseureelta. Tässä on kuitenkin koolla joukko mielipidevaikuttajia. Suosittuja matkablogien pitäjiä. Seikkailusankareita, joilla on tuhansittain seuraajia.

Joukkoa luotsaava VisitEspoon markkinointiviestinnän koordinaattori Laura Tahkokallio kirjaa jokaisen osallistujan nimen ylös ja johdattaa joukon kohti minibussia.

Viimeinen joukon kaivattu vieras löytyy ulkoa. Mies on innostunut kuvaamaan aurinkoista Jätkänsaarta ja unohtanut ajankulun. Kukaan ei harmistu, sillä juuri tuota varten nämä ihmiset on Suomeen kutsuttu. Innostumaan ja ihailemaan kaikkea, mitä he näkevät. Ja kertomaan näkemästään eteenpäin.

Hyvinvointia ja saaristoa

Helsinki-päivä on osa Visit Finlandin Stopover Finland – kampanjaa. Tarkoitus on esitellä lyhyitä retkiä, jotka tarjoavat matkailijoille vaihtoehdon tutustua Suomeen vaikkapa kahden lennon solmukohdassa. Nyt tavoitteena on saada Suomesta vetovoimainen vierailukohde Helsinki-Vantaan kautta kulkeville kansainvälisille matkailijoille.

Parhaillaan käynnissä olevien Matkamessuen yhteydessä pidetty kansainvälisille matkabloggaajille järjestetty Stopover-päivä koostuu valinnaisista retkistä, jotka mukailevat Visit Finlandin eri kehitysohjelmien teemoja. Valittavana on ollut merellinen saaristo, hyvinvointi, ulkoaktiviteetit tai paikallinen kulttuuri.

Lisäksi Helsinkiä on tuotu esiin ruoka- ja designmatkailukohteena, ja opastetut kierrokset veivät bloggaajavieraat kauppahalliin, Suomenlinnaan ja helsinkiläiseen kotiin tutustumaan paikallisten elämäntapaan.

Vantaalla piipahdetiin Fazerin vierailukeskuksessa ja Kuusijärvellä.

Tämä kymmenen hengen porukka on valinnut Nuuksion, koska monen heistä blogeissa on seikkailullinen teema.

Derek Freal (edessä) TheHolidaze.cominsta ei tarvinnut takkia,vaikka muut kääriytyivät lämpimiin vällyihin.­

- Sosiaalisen median vaikuttajilla on suuri merkitys ihmisten matkustuspäätöksiin. NBE-yhteistyö on Finnairille erinomainen väylä käydä dialogia kansainvälisten somevaikuttajien kanssa, kuvaili sosiaalisen median tuottaja Manti Väätäinen-Pereira Finnairilta juuri ennen retkipäivää julkaistussa tiedotteessa.

- Koska vaikuttajien tuottama sisältö ja erityisesti lifestyle-maailmaa ja matkustelua yhdistävä visuaalinen kerronta näkyvät omissa mittareissamme selkeinä positiivisina piikkeinä, olemme ottaneet nämä asiat vahvasti huomioon myös palvelukehityksessämme, vakuutti myös Finavian markkinointipäällikkö Olli Lehtonen.

Porot ottivat rennosti, vaikka heitä ihailtiin aidan toisella puolella.­

Tietoa jokamiehen oikeuksista

Pikkubussi kaartaa puolessa tunnissa lumiseen Espooseen ja Nuuksion kansallispuistoon. Ensimmäiset ihastuneet huokaisut kuullaan, kun poropuiston viisi asukkia astelevat aidan vierelle tervehtimään tulijoita.

Bloggaajat syöttävät poroja Lapista kerätyllä jäkälällä ja kuvaavat videoita. He ottavat selfieitä porojen kanssa ja kirjaavat talteen luonto-opas Mika Arosen kertomaa tietoa jokamiehen oikeuksista Suomessa.

Kun tulee kylmä, seurue kootaan nuotion äärelle kotaan juomaan kuumaa glogiä. Emännät jakavat puhelimistaan wifiä, jotta viestit saadaan maailmalle.

Porot toivat kaikille mieleen joulupukin Petterin.­

Glögitauolla kodassa moni jakoi jo kuvia päivän tapahtumistaan.­

Avantoon uimaan

Lohikeiton ja pannukakkujen jälkeen on vuorossa odotetuin tapahtuma. Joukko jaetaan kahteen ryhmään. Toiset pääsevät ensin uimaan pienelle järvelle tehtyyn avantoon jäiden sekaan kelluntapuvuissa, toiset kuvaavat. Sitten vuoroja vaihdetaan.

Kelluntahetki sai suurimman suosion.­

Tara Povey kirjoittaa blogia nimeltä WhereisTara?­

Suosittu WhereisTara? -blogin seikkailubloggaaja Tara Povey lähettää livelähetystä seuraajilleen ja vastailee kommentteihin. Katso Taran haastattelu ja bloggaajien tunnelmia tästä:

Paul Farruggia ja Karen Sargent Globalhelpswap-blogista kuvaavat toisiaan oransseissa kellunta-asuissa. Veronika Tomanova VeronikasAdventuresta on innoissaan, sillä hän kertoo olevansa koko sydämeltään seikkailija.

Valokuvaaminen on olennainen osa bloggaajan työtä. Diana Bancale sai hienon porokuvan.­

Pian vuoroja vaihdetaan ja toinenkin osa joukkoa pääsee veteen. Opas näyttää, kuinka jäistä noustaan turvallisesti ja miltä tuntuu humahtaa jään läpi. Nauru raikaa hiljaisella lammella.

Kylmä vesi ei virrannut puvun sisään, vaikka ajatus kylmäsikin Karen Sargentia.­

Derek Freal nautti kellumisen rauhasta.­

Viimeisenä porukka pääsee uimapuvuissaan kotasaunaan ja lämpimiin yrttivesipaljuihin. Kaikkien posket hehkuvat. Tunnelma on iloinen. Moni muistelee retkiä Pohjois-Suomeen. Jääkiipeilyä, huskysafareita ja lunta. Pienen välipalan jälkeen on aika palata hotellille.

Eräopas Mika Aronen näytti Nicholas Montemaggille, miten vedestä noustaan ylös.­

Tara Povey piti livelähetystä yllä ennen uintisessiotaan.­

Poro saa haaveilemaan matkasta Suomeen

Ulkona leijailee kevyt lumisade. Ilta hämärtyy. Väellä on jo kiire valmistautumaan bloggaajien lähtöjuhlaan. Sinne ovat kokoontumassa liki kaikki yli seitsemänkymmentä maassa kierrellyttä matkailijaa.

Ensimmäiset kuvat keräävät jo kommentteja maailmalta.

Tara on jo jakanut Instagramissa kuvansa, jossa hän syöttää poroja. Siinä lukee:” I had this handsome creature eating out of my palm of my hand by the end of the day.” Sen perään kertyy tasaisesti kommentteja, joissa ensimmäinen ilmoittaa jo haaveilevansa matkasta Suomeen.

Nordic Bloggers’ Experience-bloggaajaohjelma on käynnissä 14. –24.1.2017.

Sen kautta kutsuttiin bloggaajia eri puolilta maailmaa tutustumaan Suomeen matkamessujen yhteydessä. Tänä vuonna heitä on 73.

Viime vuonna mukana oli 55 matkabloggaajaa. Heidän tekstiensä kautta tavoitettiin arviolta 3,6 miljoonaa seuraajaa. Instagramiin syntyi 1600 valokuvaa, joista tykättiin 260 000 kertaa. Niihin kertyi 10 000 kommenttia. Yli sata postausta ja kymmeniä videoita julkaistiin 14 eri kielellä.

Perjantaina Matkamessujen kansainvälinen bloggaajaohjelma kierrätti bloggaajia pääkaupunkiseudulla Stopover Finland -teemalla.

Bloggaajat tutustuivat valintansa mukaan muun muassa Suomenlinnaan, Helsingin keskustan ja Hakaniemen kauppahalleihin, Fazerin vierailukeskukseen, Nuuksioon, Helsingin Kulinaariseen Instituuttiin ja Designmuseoon.

Helsinki-päivä oli osa Visit Finlandin Stopover Finland -kampanjaa. NBE:n Stopover-päivässä mukana olivat Visit Helsinki, Visit Espoo ja Visit Vantaa sekä Finnair ja Finavia.

Veronika Tomanova kirjoittaa VeronikasAdventure.com-blogia.­

Mukana Nuuksiossa

Bloggaajien ottamia kuvia löytyy blogeista ja esimerkiksi heidän omilta Instagram-tileiltään. Tältä Suomi näyttää maailmanmatkaajien silmin:

Diana Bancale,In viaggio da sola

Paul Farruggia ja Karen Sargent,Globalhelpswap

Nicholas Montemaggi,Iambassador

Derek Freal,The HoliDaze

Tara Povey,Where is Tara?

Laura Santanen,Urbaani viidakkoseikkailijatar

Veronika Tomanova,Veronika´s adventure

Deniz Tarhan,Born To Laugh

Paul Farruggian ja Karen Sargentin kuulumisia löytyy blogista osoitteessa www.globalhelpswap.com.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?