HS: Sieniyrittäjä Tero syö vain kaksi ateriaa päivässä – ruokalasku 40 000 dollaria per vuosi - Kotimaa - Aamulehti

HS: Sieniyrittäjä Tero syö vain kaksi ateriaa päivässä – ruokalasku 40 000 dollaria per vuosi

Tero Isokauppila asuu Yhdysvalloissa ja menestyy sieniyrittäjänä.­

8.1.2017 10:35

Kaliforniaan muuttanut sieniyrittäjä Tero Isokauppila pyrkii elämään ja syömään niin terveellisesti kuin mahdollista. Hän kertoo elämäntavastaan Helsingin Sanomissa.

Miehen ruokavalion salaisuus on niin sanottu pätkäpaasto. Se tarkoittaa sitä, että hän on joka vuorokaudesta 16-20 tuntia syömättä, ja syö kaksi ateriaa: kevyen ja tukevamman.

Lue myös:

Saako pakurikääpää kerätä luonnosta?

Hän epäilee pätkäpaaston parantavan kognitiivisia toimintoja ja pidentävän elinikää. Kun hän syö, hän syö esimerkiksi maalaistomaatteja tai salaatteja, joissa on sieniä, hummusta ja munakoisotahnaa. Kun hän ei syö, hän juo esimerkiksi sienijuomia tai lähdevettä. Oman yrityksen pakurikääpäkahvi on myös miehen ruokalistalla.

Tero Isokauppila kertoo Youtubessa sienistä ja elämäntyylistään

Vaikka mies syö vain harvoin, hänen ruokalaskunsa on todella suuri. Miehen itsensä mukaan rahaa ruokaan ja lisäravinteisiin menee joka vuosi 40 000 dollaria eli noin 38 000 euroa.

- On ehkä parempi, etten ihan tarkalleen tiedä, paljonko rahaa kuluu, hän sanoo haastattelussa.

Korjaus 8.1. kello 10.34: Korjattu toimimaton linkki, joka vie Helsingin Sanomien juttuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?