Influenssa iski etuajassa: Pirkanmaalla jo kymmeniä kuolemantapauksia, useita tehohoidossa - Kotimaa - Aamulehti

Influenssa iski etuajassa: Pirkanmaalla jo kymmeniä kuolemantapauksia, useita tehohoidossa

31.12.2016 12:59

Noin kuukauden etuajassa alkanut influenssaepidemia on aiheuttanut Pirkanmaalla jo useita kuolemantapauksia.

- Vanhuksia on kuollut influenssaan. Meillä ei ole vielä tietoa kaikista tapauksista, mutta koko Pirkanmaan alueella puhutaan todennäköisesti kymmenistä kuolemantapauksista, kertoo infektiolääkäri Reetta Huttunen Tampereen yliopistollisesta sairaalasta (Tays).

Influenssavirus voi olla kohtalokas varsinkin heikkokuntoisille ikäihmisille, joilla on perussairauksia ja huono vastustuskyky.

Tehohoitoon Taysissa on joutunut viisi influenssadiagnoosin saanutta potilasta, joiden keski-ikä liikkuu 60 vuoden tuntumassa. Heillä on ollut hengitysvaikeuksia, vakavaa keuhkokuumetta ja hapenpuutetta.

Pirkanmaalla varmistettuja influenssadiagnooseja on toistaiseksi kertynyt vähän alle 300. Epidemian huippu on Huttusen arvion mukaan käsillä tammikuun puolella.

- Rokotus kannattaa edelleen hankkia, se on ainut tapa välttyä virukselta, Huttunen korostaa.

Influenssaepidemia näkyy sairaalassa myös Acutassa, infektio- ja keuhko-osastoilla, joissa on hoidossa tavallista enemmän potilaita.

Ennen joulua apulaisylilääkäri Pertti Arvola kertoi influenssakauden ärhäkkäästä alusta: Influenssakausi alkanut Taysissa ärhäkästi: Joulukuussa useita kymmeniä tapauksia, yksi tehohoidossa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut