Jussi Lähde vaihtaa hevoset seniorien asumiseen – ”Taustalla halu oppia aina uutta” - Kotimaa - Aamulehti

Jussi Lähde vaihtaa hevoset seniorien asumiseen – ”Taustalla halu oppia aina uutta”

Jussi Lähde haluaa oppia uutta työn kautta. Helmikuun alussa hän siirtyy Hevosurheilusta Kuusikkoaho-nimiseen yhtiöön, joka kehittää työelämän jälkeisiä asuinympäristöjä.

19.12.2016 7:58

Vuodesta 2013 lähtien Hevosurheilu- lehdenpäätoimittajana työskennellyt viestintäkonsultti ja kouluttaja Jussi Lähde vaihtaa helmikuun alussa työpaikkaa. Lähde ryhtyy kehittämään Virkkulankyliä, työelämän jälkeiseen asumiseen tarkoitettuja yhteisöjä. Virkkulankylien taustalla olevan Kuusikkoaho Oy:n tulevan kehitysjohtajan tehtäviin kuuluvat myös yrityksen yhteiskuntasuhteet ja viestintä.

Olet vaihtanut työpaikkaa kohtalaisen usein. Miksi?

- Taustalla on minulle tyypillinen halu oppia uutta työnteon kautta.

Miksi jätät Hevosurheilun?

- Kun tulin Hevosurheilu Oy:hyn neljä vuotta sitten, yhtiö oli taloudellisesti ja toiminnallisesti kriisissä. Kiitos toimituksen tekemän työn, yhtiö on nyt erittäin hyvässä kunnossa. Tämä on ollut valtavan hienoa aikaa, mutta Hevosurheilun päätoimittajana kaikki kirjoittaminen on keskittynyt hevosiin eikä muuntyyppiselle kirjoittamiselle ole jäänyt aikaa. Yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen ei oikein istu yksiin erikoislehden päätoimittajuuden kanssa. Siinä on ilmeinen hämmennyksen vaara, sillä ihmiset haluavat mielellään lokeroida niin itsensä kuin toisensa.

Mikä Virkkulankylissä kiehtoo?

- Itse viehätyin niistä, koska toimintamalliin on päädytty tutkimusten jälkeen. Yliopistot ovat tehneet vuosia töitä asumismuodon kehittämiseksi. Virkkulankylät eivät ole syntyneet yhden sote-toimijan bisnesajatuksesta, vaan kunnat, kaupungit ja sosiaalialan eri toimijat kehittävät niitä yhteistyössä.

- Kylien asukkaat eivät ole enää työelämässä. Osa asunnoista on oman rahan asuntoja, osa tuettua ja osa hoiva-asumista. Ihminen voi näin siirtyä elämäntilanteesta toiseen tutussa ympäristössä.

Kuinka pitkällä Virkkulankylät ovat?

- Suunnitteluvaiheessa on nyt kahdeksan ja rakennusvaiheessa muutama, muun muassa Joensuussa, Kontiolahdella ja Kauhavalla. Esimerkiksi Kauhavalla rakennetaan kaksi nelikerroksista kerrostaloa kaupungin keskustaan. Kylien idea on, että ne sijaitsevat keskeisellä paikalla osana yhteisöä, parhaimmillaan lähellä kouluja ja päiväkoteja.

- Kaikki esimerkit maailmalta osoittavat, että kun samaa elämänvaihetta elävät asuvat yhdessä, vireä elämänvaihe jatkuu pidempään.

- Porin kaupunki päätti vastikään, että vuoden 2018 asuntomessuilla on Virkkulankylä.

Sanoit 50-vuotishaastattelussasi Aamulehdessä, että tavoitteenasi on asua joskus Tampereella. Milloin muutat?

- Sitä en tiedä, mutta tulevassa työssäni aion heti ensimmäisellä viikolla istua palaverissa Tampereen kaupungin väen kanssa keskustelemassa Virkkulankylästä.

Mitä teet isona?

- Joskus kaukana tulevaisuudessa vain kirjoitan. Blues-kitaristit ja kirjailijat ovat parhaita 70–90-vuotiaina.

Syntynyt 10.12.1965 Helsingissä, käynyt koulunsa Seinäjoella ja Nokialla, ”asuu kolmostiellä”.

Työskennellyt monenlaisissa viestinnän tehtävissä, muun muassa Martti Ahtisaaren presidentinvaalikampanjassa 1992–1994 viestintätuottajana, Tasavallan presidentin lehdistöavustajana ja presidentin kabinetin jäsenenä, televisiokanava Nelosen kehitysjohtajana, Nordic Film & TV:n kehitysjohtajana, Peab Oy:n yhteiskuntasuhteiden johtajana ja Directa Oy:n viestintäjohtajana.

Päätoimittaja Hevosurheilu Oy:ssä vuodesta 2013.

1.2.2017 alkaen Kuusikkoaho Oy:n kehitysjohtaja.

Kymmenen teosta joko yksin tai yhdessä muiden kirjoittajien kanssa sekä kahdeksan näytelmää.

Yhdessä Markus Leikolan kanssa Leikola & Lähde -radio-ohjelma Ylen Radio 1:ssä.

Harrastukset: lukeminen ja ruuanlaitto. Hyvä viikonloppu alkaa Tampereen kauppahallista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos