TTY-säätiön hallitus taipui sittenkin jatkamaan Tampere3:n valmistelua - Kotimaa - Aamulehti

TTY-säätiön hallitus taipui sittenkin jatkamaan Tampere3:n valmistelua

TTy on Tampereen teknillinen yliopisto haluaa jatkaa Tampere3-prosessia.

16.12.2016 16:40

Tampereen teknillisen yliopiston, TTY:n säätiön hallitus istui koko perjantaipäivän pohtimassa suhtautumistaan Tampereen korkeakoulufuusioon.

TTY-säätiön hallitus ilmaisee tahtonaan, että Tampere3-valmistelua jatketaan. TTY-säätiön näkökulmasta korostuvat strateginen johtamisjärjestelmä ja vahva talous.

Hallitus on tänään kokouksessaan päättänyt edetä uuden yliopistosäätiön perustamisen valmistelussa. Säätiön perustamiskirjaan on tehtävä muutoksia, jotka käydään läpi osapuolten kanssa.

Työtä jatketaan tammikuun puolella

Rehtori Mika Hannulan mukaan hankeorganisaation toiminta pysyy toistaiseksi keskeytettynä. Hankkeen organisointi mietitään uudelleen.

- Nyt jäädään Tampere3:n osalta joulutauolle, työ jatkuu tammikuun puolella, Hannula sanoo.

TTY:n hallitus keskeytti 16. marraskuuta Tampere3-fuusion valmistelun.

Valmistelun jatkaminen edellyttää TTY:n mukaan yliopistoyhteisöiltä yhteistä näkemystä säätiöyliopiston strategisesta johtamisjärjestelmästä.

TTY:n mukaan on välttämätöntä, että korkeakoulujen hallitukset sitoutuvat perustajien kokouksessa 2. marraskuuta 2016 esitettyihin uuden säätiön sääntöihin.

TTY-säätiön hallitus kertoi tuolloin käyneensä läpi hankkeen nykytilan sekä kolmen korkeakoulun taloudellisesta tilanteesta ja hankejohtamisesta tehdyt raportit.

Sen mielestä uuden yliopiston toiminnan käynnistäminen vuonna 2018 ei ole mahdollista ja nykyinen hankeorganisaatio tulee lakkauttaa.

Mikäli asetetut reunaehdot toteutuvat ja hankevalmistelu jatkuu, hankeorganisaatio on kokonaisuudessaan rakennettava uudestaan.

Hallituksen mukaan TTY-säätiön sulautumiseen uuteen yliopistosäätiöön tarvitaan reunaehtoja.

Tampereen yliopisto ja Tamk ovat mukana

Tampereen yliopiston hallitus hyväksyi 22. marraskuuta kokouksessaan tulevan yliopistosäätiön säännöt ja on valmis allekirjoittamaan säätiön perustamiskirjan perustajien esittämien säätiön sääntöjen ja yliopistolain mukaisesti.

Myös Tampereen ammattikorkeakoulu on valmis jatkamaan neuvotteluja hankkeen edistämiseksi, sillä se pitää Tampere3-hankkeen tavoitteita arvokkaina opiskelijoille ja yhteiskunnalle.

Tampereen ammattikorkeakoulun hallitus päätti kokouksessaan 24. marraskuuta valtuuttaa hallituksen puheenjohtajan ja rehtorin allekirjoittamaan Uusi yliopisto -säätiön säädekirjaan kuuluvan sitoumuksen Tampere3-korkeakouluyhteisön muodostamiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut