Uutta tietoa ruuhkan syistä: Tunneli suljettiin kolmesti liian suurten automäärien vuoksi - Kotimaa - Aamulehti

Uutta tietoa ruuhkan syistä: Tunneli suljettiin kolmesti liian suurten automäärien vuoksi

15.11.2016 19:32

Tiistai-illan paluuliikenteen automäärä Tampereen keskustasta länteen uuden Rantatunnelin läpi nousi niin suureksi, että tunnelin pääsyn säätelyjärjestelmä katkaisi liikennöinnin kolmesti noin kolmen minuutin ajaksi kello 16:n kahta puolta.

Tunnelin liikenne katkaistiin kello 15.45, 16.10 ja 16.34.

Liikennepäivystäjä Auli Aaltonen Tampereen tieliikennekeskuksesta sanoo, että tunnelin ja Vaitinaron liittymän liikennevalojen välissä on molemmilla länteen johtavilla ajokaistoilla silmukat, jotka mittaavat liikennemäärää.

- Kun liikennemäärä käy riittävän suureksi, pääsyn säätelyjärjestelmä laukeaa ja sulkee tunneliin ajon. Vaarana oli, että autot joutuvat pysähtymään tunnelissa, joten järjestelmä tasasi ajoneuvomäärää.

Vaitinaron liikennevalot eivät pystyneet Aaltosen mukaan vetämään tarpeeksi hyvin Paasikiventien liikennettä länteen.

- Kun aamuruuhkassa tunneliin ajoin lännen suunnasta enimmillään noin 2 000 ajoneuvoa tunnissa, nousi paluuliikenteen määrä idästä länteen pahimmillaan 4 000 ajoneuvoon tunnissa, sanoo Aaltonen.

Ennen tunnelia liikennettä länteen oli iltaruuhkassa normaalisti 2 500–3 000 ajoneuvoa tunnissa.

- Aika näyttää, oliko tämä vain uutuuden viehätystä ja löytävätkö autoilijat toiset reitit paluuliikenteeseen. Itse tunnelin liikenne sujui tiistaina sekä aamu- että iltapäivän ruuhkassa koko ajan hyvin ja hienosti.

Kello 19:n aikaan liikennettä soljui Rantatunnelin läpi itään 1 000 ja länteen 1 500 ajoneuvoa tunnissa.

Katso tästä, miltä keskustan paloaseman risteyksessä ja Kekkosentiellä näytti maanantaina ja tiistaina, täsmälleen samassa paikassa ja samaan aikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?