Uuden päivän tuottaja: ”Päätös oli pettymys – miten käy sadan työntekijän?” - Kotimaa - Aamulehti

Uuden päivän tuottaja: ”Päätös oli pettymys – miten käy sadan työntekijän?”

28.9.2016 12:32

Yleisradio lopettaa Tampereella kuvattavan Uusi päivä -sarjan ja keskittää kaiken kotimaisen draaman tuotannon Helsinkiin.

Uusi päivä loppuu vuonna 2018.

Tieto Uuden päivän lopettamisesta saatiin osalle tekijätiimistä jo viime viikolla. Tänään ennen puoltapäivää, samaan aikaan kun Yle lähetti tiedotteensa, surullinen tieto jaettiin töissä olleiden ihmisten kesken.

- Tänään on ensimmäinen kuvauspäivä spesiaalijakson tekemisen jälkeen, ja kaikki eivät varmasti tiedä vielä, että sarja lopetetaan, sarjan tuottaja Samu Reijonen kuvailee tuntojaan.

Tunnelmat tuotantotiimissä ovat haikeat, vaikka tietyllä tavalla tiimin takaraivossa on ollut, että joskushan sarjan lopetus tulee joskus eteen.

- Jatko ei koskaan ole ollut varma, vaan aina ollaan tavallaan varauduttu, että se voi loppua. Ja nyt se loppuu, Reijonen toteaa.

Koska lopetus on edessä vuonna 2018, ohjelmaa ehditään kuvata vielä kaksisataa jaksoa.

- Totta kai päätös oli pettymys. Mielelläni olisin tehnyt sarjaa loputtomasti. Mietin sitäkin, mitä tapahtuu meidän työntekijöillemme. Uutta päivää tekee sata ihmistä, Reijonen miettii.

Reijonen sanoo Uuden päivän muuttaneen kotimaisten sarjojen tekemistapaa. Sarja tavoitti hänen mukaansa nuoria ja naisia, joita Yleisradion on muuten ollut hankala tavoittaa.

- Myös sosiaalisen median kokeilut ovat olleet onnistuneita, sarjan nettituottajana aikoinaan aloittanut Reijonen muistelee.

Uusi päivä on ollut TV2:n katsotuimpia ohjelmia. Esimerkiksi viikolla 38 sitä seurasi keskimäärin 225 000 katsojaa, ja kokonaistavoittavuus oli 281 000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut