Tuomarit hurmiossa tamperelaisparin Talent-esityksestä: ”Ei ihme, että rakastuitte” - Kotimaa - Aamulehti

Tuomarit hurmiossa tamperelaisparin Talent-esityksestä: ”Ei ihme, että rakastuitte”

Vellu Saarela kertoo, että trikkaajat treenaavat varsinkin kesällä paljon ulkona. Kuvaan hän tuli yksin, sillä Talent-kisaan hänen kanssaan osallistuva Karina on sukuloimassa Ukrainassa.

25.9.2016 21:07

Tamperelaiset Karina ja Vellu Saarela näyttivät Talent Suomi -ohjelman ensimmäisellä kierroksella, mihin treenattu ihmiskroppa taipuu. Heidän lajinsa on pariakrobatia, johon on yhdistetty myös trikkausta.

- Tää oli maailmanluokkaa, kiitos, kehui tuomari Jari Sillanpää.

- Ei ihme, että rakastuitte. Teidät on tarkoitettu toisillenne! David Hasselhoff ylisti parin show’ta.

Vellu Saarela on harrastanut trikkausta reilut kymmenen vuotta, ihan pikkupojasta asti. Pariakrobatiaa hän ryhtyi harjoittelemaan, kun ukrainalainen vaimo Karina muutti Suomeen. Pari tapasi esiintymiskeikalla Saksassa kolmisen vuotta sitten.

Miten löysit trikkauksen, Vellu Saarela?

- Olin 12-vuotias, kun naapuri näytti trikkausvideon. Innostuin heti, ja etsin internetistä lisää opetusvideoita. Treenasin kotitalomme takapihalla Ikurissa. Alussa tuli loukkaantumisia, kun en ymmärtänyt lämmitellä tai tein liikkeitä väärin. Kävin Tampereen Sisun voimistelun alkeiskurssilla opettelemassa voimistelua.

- Trikkauksessa erilaiset liikkeet ja temput tehdään tasamaalla, ihan niin kuin permantovoimistelussa. Voimistelu- ja taistelulajit tukevat trikkausta, mutta niitä en ollut harrastanut aikaisemmin.

- Olin perustamassa Tampereen Unitoa, joka on lajin uranuurtaja Suomessa. Aloitin esiintymisen vuonna 2007 ja nyt minulla on oma yritys, joka järjestää esiintymisiä. Vellusta Oy järjestää myös trikkauskursseja. Unito osallistui Talent Suomeen jo vuonna 2011 neljän hengen ryhmällä ja olin silloinkin mukana.

Vellu Saarela antaa videolla näytteen trikkaustaidoistaan:

Miksi lähditte mukaan Talent-kisaan?

- Minua ja vaimoani Karinaa pyydettiin mukaan, ja päätimme hakea. Esiintyminen tuomareille oli yllättävän jännittävää, vaikka olemme molemmat tottuneet esiintymään. Talent-kuvaus oli aikalailla samanlainen kuin muutkin esiintymisemme. Tosin esityksen aikaa on rajattu, ja se on lyhyempi kuin show on tavallisesti.

Vellu ja Karina Saarelan pariakrobatiatemput saivat vierailevan tähtituomarin David Hasselhoffin ihmettelemään, millaista mahtaa avioparin elämä olla.

- Olemme harjoitelleet yhdessä pariakrobatiaa pari vuotta. Tapasimme Saksassa. Vaimoni kiersi silloin esiintymässä ympäri Eurooppaa ja minäkin olin kiireinen. Pariakrobatiaesitys mahdollistaa sen, että voimme esiintyä yhdessä. Trikkaus ja pariakrobatia on meille molemmille ammatti ja työ. Pyöritämme yhdessä myös yritystä. Nyt Karina on perheensä luona Ukrainassa käymässä ensimmäistä kertaa vuoteen.

- Meidän vetomme alkukisassa ei ollut paras mahdollinen, mutta ei huonokaan. Isoja virheitä ei tullut.

Vellu ja Karina Saarela eivät ehdi sunnuntaina Talent Suomen ensimmäistä lähetystä katsomaan, silllä he ovat parhaillaan Ukrainassa Karinan perheen luona vierailulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut