Nyt puhuu suljetun päiväkodin johtaja: ”Väärinymmärrykset johtuvat huonosta suomen kielestäni” - Kotimaa - Aamulehti

Nyt puhuu suljetun päiväkodin johtaja: ”Väärinymmärrykset johtuvat huonosta suomen kielestäni”

Suljetun English International School of Tampereen johtaja Scott Rizzo pitää Erkkilän päiväkotia Tammelassa olosuhteiltaan puutteellisina verrattuna heidän suljettuihin yksikköihinsä. Osa lapsista on siirretty nyt muun muassa Erkkilän päiväkotiin.

8.9.2016 17:38

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston reilu viikko sitten sulkeman yksityisen English International School of Tampere -päiväkodin johtaja Scott Rizzo pitää toiminnan keskeyttämiseen johtanutta prosessia muutaman vanhemman aikaansaannoksena.

- En edelleenkään käsitä tapahtunutta. Onneksi suurin osa 60 lapsen vanhemmista seisoo takanamme ja hakee toiminnallemme jatkoa, sanoo Rizzo.

Päiväkoti suljettiin maanantaista lähtien. Tätä ennen Rizzo ei ole tahtonut kommentoida asiaa Aamulehdelle.

Scott Rizzo kommentoi väärinkäytösväitteitä videolla:

Rizzo kuittaa väitetyt uhkaavat tilanteet päivähoidon arjessa huonosta suomen kielen taidosta johtuneiksi väärinymmärryksiksi tai hermostumisiksi ja torjuu väitteet siitä, ettei lapsille olisi ollut tarjolla kunnollista ruokaa.

- Ruoka päiväkoteihin tuli Amican ravintolasta eli tarjosimme lapsille samanlaista ruokaa kuin mitä poliisitkin syövät. Tarjoamme lisäksi erikoisruokia, runsaasti tuoreita vihanneksia ja muun muassa eväät iltapäivisin.

Scott Rizzon tietojen mukaan kymmenet vanhemmat ovat olleet yhteydessä aluehallintovirastoon toiminnan jatkon puolesta.

Tampereen päivähoidon ja perusopetuksen tuotantojohtajalla Kristiina Järvelällä ei ole tietoa, kuinka laajasti lasten vanhemmat tukevat toiminnan jatkoa.

- Me olemme keskittyneet sulkupäätöksen jälkeen järjestämään lapsille korvaavaa hoitoa. Päiväkodin johtajalla on toki oikeus omiin näkemyksiinsä asiassa, sanoo Järvelä.

”Kaikki toiminut hyvin”

Viiden lapsen äiti Pia Petsalo sanoo saaneensa 20 vuoden aikana englanninkielisestä päiväkodista hyvää palvelua.

- Vastaanotto päiväkodissa on kaikkien lastemme kohdalla ollut lämmin ja kaikki on toiminut moitteettomasti. Ruoka on ollut hyvää ja vihannes- ja hedelmätarjonta runsasta.

Petsalo kehuu myös päiväkodin ”hyveitä” eli sitä, että siellä lapsille opetetaan ystävällisyyttä, kohteliaisuutta ja hyviä käytöstapoja. Lapset ovat hänen mukaansa oppineet päiväkodissa myös runsaasti englanninkielisiä leikkejä ja lauluja.

- Monikulttuurisuus on ollut tässä päiväkodissa erityinen rikkaus. Lapset ovat oppineet täällä myös suvaitsevaisiksi. Toivon, että Scott Rizzo saisi mahdollisuuden jatkaa toimintaansa.

Näin vanhemmat kokevat hoidon:

Haastava lapsi apuopettajaksi

Pia Petsalo ei sano törmänneensä myöskään aluehallintoviraston esiin nostamaan epäpätevyyteen henkilökunnan ammattitaidossa.

- Päinvastoin. Pitkään päiväkodissa työskennellyt filippiiniläinen hoitaja osasi käsitellä hyvin haastavaa lastani erinomaisesti ja sai hänet rauhoittumaan ottamalla hänet apuopettajakseen, kiittelee Petsalo.

English International School of Tampereen kolme yksikköä on toistaiseksi suljettu. Esikoulun toiminta jatkuu.

Yli 60 lasta on siirretty yksityisestä päiväkodista tämän viikon maanantaista alkaen kunnallisiin hoitopaikkoihin, muun muassa Erkkilän päiväkotiin Tammelassa.

Avin tarkastuksen mukaan 16 työntekijästä neljä oli koulutuksensa puolesta päteviä työskentelemään lasten parissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut