Johtajaa pyydetty korjaamaan tilanne useaan kertaan – 16:sta hoitajasta 4 oli päteviä - Kotimaa - Aamulehti

Johtajaa pyydetty korjaamaan tilanne useaan kertaan – 16:sta hoitajasta 4 oli päteviä

Yksi päiväkodin yksiköistä sijaitsee Tampereen Tampellassa.

2.9.2016 15:12

Tampereen kaupunki kertoi perjantaina aamupäivällä siirtävänsä yli 60 lasta pois Tampereella sijaitsevasta, yksityisestä English International School of Tampere -päiväkodista.

Siirron syynä on se, että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt määrätä toiminnan keskeytettäväksi, sillä henkilöstön kelpoisuudessa ja toiminnan järjestämisessä on todettu vakavia ja toistuvia puutteita.

- Ilmoituksia päiväkodin toiminnasta on tullut vuosien ajan. Ilmoitusten lisäksi epäkohdat ovat tulleet esille vuosittaisissa tarkastuksissa, kertoo Tampereen kaupungin tilaajapäällikkö Maria Päivänen. Päivänen lisää, että Aluehallintoviraston teki ensimmäisen tarkastuksen päiväkotiin vuonna 2013.

Päiväsen mukaan puutteet liittyvät henkilökunnan koulutukselliseen pätevyyteen työskennellä päiväkodissa.

- Päiväkotiin 30. elokuuta tehdyn tarkastuksen aikana päiväkodissa oli paikalla tarpeeksi työntekijöitä, mutta työntekijälistan mukaan 16:sta työntekijästä ainoastaan neljä oli koulutuksensa puolesta pätevä työskentelemään lasten parissa. En ota kantaa siihen, että ovatko he muuten päteviä tai turvallisia aikuisia työskentelemään lasten parissa, mutta varsinaista koulutusta, jolla turvataan lainmukainen varhaiskasvatus, oli vain neljällä.

– Päiväkodin johtoon ollaan oltu lukuisia kertoja yhteydessä ja pyydetty korjaamaan epäkohdat. Johtajaa on myös informoitu suomalaisesta päivähoitolaista, mutta tuloksetta, Päivänen kertoo lopuksi taustoista.

English International School of Tampereella on yhteensä kolme toimipistettä, joista kaikki ovat toistaiseksi suljettu. Aamulehti tapasi English International School of Tampereen johtajan Scott Rizzon perjantaina, mutta hän ei halunnut silloin kommentoida asiaa.

Korjaus 2.9. klo 15.11: Korjattu tilaajapäällikön nimestä kirjoitusvirhe.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut