Suljettua englanninkielistä päiväkotia viritellään uutena yrityksenä – edellinen omistaja mukana - Kotimaa - Aamulehti

Suljettua englanninkielistä päiväkotia viritellään uutena yrityksenä – edellinen omistaja mukana

Tampereen kaupunki siirsi syyskuun alussa yli 60 lasta pois yksityisestä päiväkodista, jonka toiminnan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi keskeytettäväksi.

21.10.2016 16:35

Tampereella alkusyksystä kohun saattelemana suljetun englanninkielisen päiväkodin toimintaa yritetään herätellä henkiin uudella toiminimellä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi yksityisen English International School of Tampere -päiväkodin toiminnan keskeytettäväksi syyskuun alussa. Tampereen kaupunki siirsi siellä hoidossa olleet yli 60 lasta pikaisesti muihin päiväkoteihin. Päiväkodilla oli useita toimipisteitä Tampereella, muun muassa Tampellassa. Aluehallintoviraston päätöksen mukaan päiväkodin henkilöstön kelpoisuudessa ja toiminnan järjestämisessä oli todettu vakavia ja toistuvia puutteita.

English International School of Tampere -päiväkodin johtaja Scott Rizzo ei aio luovuttaa. Hän on lähettänyt päiväkodissa hoidossa olleiden lasten vanhemmille sähköpostiviestejä, joiden mukaan toimintaa tullaan jatkamaan Rizzon tyttären, Laura Martinin, nimiin perustetun uuden yrityksen nimissä.

Rizzo on aiemmin vakuuttanut Aamulehdelle, että koko jupakka päiväkodin ympärillä on ollut väärinkäsitystä ja syytökset vailla pohjaa.

Tytär nimellinen johtaja

Aamulehti on saanut haltuunsa vanhemmille lähetetyn sähköpostiviestin. Siinä Rizzo kertoo, että hänen tyttärensä Laura Martin on työskennellyt englanninkielisessä päiväkodissa ja opiskellut yliopistossa, joten hänellä olisi kelpoisuus päiväkodin johtajaksi. Rizzo antaa kuitenkin selkeästi ymmärtää, että tytär olisi vain nimellisesti päiväkodin keulahahmo, mutta käytännössä mies jatkaisi toimintaa itse. Uuden yrityksen avulla voitaisiin kiertää avin päätös päiväkodin toiminnan keskeyttämisestä.

Yrityksen nimeksi kerrotaan English Education of Tampere Oy. Yritysrekisterin mukaan tämänniminen yritys on perustettu 5.10.2016. Sen rinnakkaistoiminimiä ovat Englanninkielinen leikkikoulu Tampellassa ja Tampereen englanninkielinen kansainvälinen leikkikoulu. Vastuuhenkilöiden nimiä ei ole mainittu. Yhteystiedoksi ilmoitettu puhelinnumero kääntyy Scott Rizzon nimissä olevaan kännykkään, mutta numeroon ei vastata. Laura Martinin puhelinnumeroa ei löydy mistään.

Työntekijöitä haetaan jo

Duunitorin työpaikkailmoituksessa English Education of Tampere hakee jo palvelukseensa lähihoitajaa vakituiseen työsuhteeseen. Työnantaja kertoo olevansa varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jonka sijaintipaikka on Tampellan esplanadi 6. Samassa osoitteessa oli myös suljetun English International School of Tampereen toimipiste.

Työpaikkailmoitus on jätetty 5. lokakuuta, haun kerrotaan päättyvän 26.10. Yhteystiedoksi kerrotaan Laura Martinin sähköpostiosoite ja ilmoitetaan, että puhelintiedusteluihin ei vastata.

Tampereen kaupunki ei ole saanut ilmoitusta uuden päiväkodin toiminnan aloittamisesta.

- Voihan tämä yritys päiväkodin perustaa, mutta sen pitää noudattaa toiminnassaan Suomen lainsäädäntöä, muistuttaa vs. asiakaspalvelupäällikkö Jaana Lehtinen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan uusi yritys ei tule saamaan toimilupaa, jos toiminnan sisältö ja henkilöstö ovat käytännössä samat kuin aiemmin.

- Sehän on vain yritys kiertää aiempaa viranomaispäätöstä, toteaa opetustoimen ylitarkastajaMarja-Liisa Keski-Rauska.

Päiväkodin perustaminen on ilmoituksenvaraista toimintaa. Kaupungille tehdään ilmoitus lomakkeella, jossa kerrotaan henkilöstön määrä ja kelpoisuus, tilat, toiminta ja lapsilukumäärä. Sen jälkeen kaupunki tekee päiväkodissa tarkastuksen. Kaupungin annettua hyväksyntänsä asia etenee aluehallintovirastolle, joka tekee päätöksen päiväkodin rekisteröinnistä. Rekisteröinti tarvitaan, jotta yrityksen toiminta olisi mahdollista.

Keski-Rauskan mukaan päiväkoti ei voi aloittaa toimintaansa ilman kaupungin hyväksyntää. Sitä ei tule, elleivät tietyt reunaehdot täyty. Esimerkiksi henkilöstön kelpoisuusvaatimusten pitää olla kunnossa. Suljetun englanninkielisen päiväkodin 16:sta työntekijästä ainoastaan neljä oli koulutuksensa puolesta päteviä työskentelemään lasten parissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut