Päiväkodin johtajan käytöksestä tullut useita yhteydenottoja: ”Aggressiivista puhetta ja huutamista” - Kotimaa - Aamulehti

Päiväkodin johtajan käytöksestä tullut useita yhteydenottoja: ”Aggressiivista puhetta ja huutamista”

2.9.2016 14:09

Tampereen kaupungin tilaajapäällikkö Maria Päivänen kertoo, että English International School of Tampereen tilanteeseen puututtiin nopeasti sen jälkeen, kun ilmoituksia päiväkodin johtajan varhaiskasvatukseen sopimattomasta käytöksestä oli tullut useampia.

- Sanotaan näin, että yhteydenotot tulivat päiväkodin toimintaa läheltä seuranneilta. Yhteydenotoissa kuvattiin päiväkodin johtajan epäasiallista käytöstä. Raportissa mainitaan, että niitä ovat olleet uhkaava käyttäytyminen, huutaminen sekä aggressiivinen puhe.

- Yhteydenotot olivat sen verran vakavia, että viranomainen katsoi ettei toimintaa voi jatkaa, Päivänen kertoo.

Yhteydenottoja vuosien ajan

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ja Tampereen kaupunki tekivät päiväkotiin tarkastuskäynnin 30. elokuuta. Tarkastuskäynnin yhteydessä päiväkodissa havaittiin vakavia ja toistuvia puutteita henkilöstön kelpoisuudessa sekä toiminnan järjestämisessä.

Päivänen kertoi aikaisemmin perjantaina, että päiväkodin toiminnasta on tullut vuosien ajan palautetta. Palautteen lisäksi epäkohdat ovat tulleet esille vuosittaisten tarkastusten yhteydessä.

- Päiväkodin johtajalle on annettu mahdollisuus korjata tilanne useamman kerran. Parannuksia on tapahtunut, mutta tilannetta ei kuitenkaan ole täysin korjattu, Päivänen kertoo lopuksi.

Päiväkodilla on yhteensä kolme toimipistettä, joista kaikki ovat toistaiseksi suljettu. Aamulehti tapasi English International School of Tampereen johtajan Scott Rizzon perjantaina, mutta hän ei halunnut silloin kommentoida asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut