Nanson sukkatehdas sulkeutuu Torniossa – 104 työntekijää tekevät viimeisen työpäivänsä keskiviikkona - Kotimaa - Aamulehti

Nanson sukkatehdas sulkeutuu Torniossa – 104 työntekijää tekevät viimeisen työpäivänsä keskiviikkona

Jutta Isometsä on tuttu kasvo sukkatehtaan pääluottamusmiehenä.

28.11.2016 18:10

Nanso Group Oy:n Tornion tehtaan tuotanto loppuu ja tehtaan 104 työntekijää tekevät viimeisen työpäivänsä keskiviikkona 30. marraskuuta.

Osa työntekijöistä siirtyy eläkkeelle, osa uuteen työpaikkaan tai koulutukseen, osa jää työttömäksi.

Tehtaan toimintoja on ajettu alas vähin erin. Ensin ovat lakanneet neulomon ja saumaamon toiminnat. Viimeiseksi hiljenevät värjäämö ja pakkaamo.

Tehtaan tuotantotilat on myyty. Uusi omistaja ja tilojen uusi käyttö kerrotaan ensi keväänä.

Nanso Group on myynyt tehtaan koneita ja laitteita välittäjän kautta eikä niiden määränpää ole tiedossa.

Torniossa on toiminut sukkatehdas vuodesta 1956 lukien. Tehdas tuli tunnetuksi Amar-sukista ja sukkahousuista. Parhaimmillaan sukkatehtaalla on ollut 1971 Norlyn Oy:n aikaan tuhat henkilöä töissä, joista 800 naisia.

Kesäkuusta 2005 lukien sukkahousutehtaan omistajaksi tuli Nanso Group Oy. Torniossa on valmistettu viimevuosina noin viisi miljoonaa paria Norlyn-, Vogue- tai Amar-sukkahousuja vuodessa.

Syyskuussa 2015 Nanso Group aloitti yt-neuvottelut, jotka päättyivät joulukuussa. Silloin kerrottiin, että Tornion tehdas jakaa syksyyn 2016 saakka ja Nokian tehtaan trikootoiminta loppuu syksyllä 2016.

Tämän vuoden maaliskuussa Nanso Group päätti lopettaa Tornion sukkahousutehtaan tuotannon yhtiön jatkuvuuden ja kannattavuuden turvaamiseksi. Nanso Group myi Norlyn- ja Amar-bändit sekä Finnnwear ja Black Horse-brändit norjalaisen Orkla Oy:n omistamalle Pierre Robert Group Oy:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: