Kadonnut Albertti Lindberg löytyi Tampereelta kesämökistä – Tekijät yrittivät naamioida tytöksi - Kotimaa - Aamulehti

Kadonnut Albertti Lindberg löytyi Tampereelta kesämökistä – Tekijät yrittivät naamioida tytöksi

21.7.2016 10:41

Poliisi on löytänyt kadoksissa olleen neljävuotiaan Albertti Lindbergin. Poliisi tiedotti kateissa olleesta lapsesta tämän vuoden helmikuussa. Lapsi on ollut kateissa vuodesta 2014.

Albertti löytyi viime lauantaina Tampereelta Näsijärven rannalta vuokratusta kesämökistä. Hänen seurassaan olivat 41-vuotias nainen ja 29-vuotias mies. Heidät on vangittu keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa epäiltyinä törkeästä vapaudenriistosta.

Tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen kertoo, että kiinniotetut henkilöt eivät vastustaneet poliisia, mutta esittivät toistuvasti vääriä henkilötietoja sekä itsestään että lapsesta.

Lapsen ulkonäköä oli muutettu kiinnijäämisen ehkäisemksi. Hän on nyt lastensuojeluviranomaisten huostassa. Tutkinnanjohtaja Nieminen ei kerro lisätietoja lapsen hyvinvoinnista, mutta sanoo, että kiinniottotilanteessa poliisilla heräsi huoli lapsen kunnosta.

Poika on ollut kadoksissa loppuvuodesta 2014 asti eli siitä asti, kun törkeä ihmiskauppatapaus paljastui. Ihmiskauppatapauksessa nuoren naisen vapautta riistettiin useita vuosia ja sinä aikana nainen synnytti kolme lasta. Tuomitut hämäsivät viranomaisia vaihtamalla nopeasti ja usein paikkaa.

Koko tapaus alkoi paljastua loppuvuodesta 2014. Silloin Pohjois-Suomessa ilmestyi neuvolaan raskaana oleva nainen siskonsa kanssa. Poliisi löysi äidin ja kaksi lasta, mutta Albertti oli ehditty siirtää muualle. Albertti Lindberg on näistä lapsista vanhin.

Tutkinnanjohtaja Nieminen sanoo, että lasta on siirretty vuodesta 2014 aina tähän päivään asti useita kertoja pitkin Suomea.

Ihmiskaupasta tuomitut Albertin isä ja tämän tytär ovat nyt vankilassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?