Selvitys: Suomalaiset eivät pelkää maahanmuuttajien vievän työpaikkoja - Kotimaa - Aamulehti

Selvitys: Suomalaiset eivät pelkää maahanmuuttajien vievän työpaikkoja

70 prosenttia suomalaisista ei pelkää maahanmuuttajien vievän työpaikkoja. Kahvipannussa oli arabiankieliset ohjeet Torpan kurssikeskuksen hätämajoitusyksikössä viime vuoden syyskuussa.

27.1.2016 14:24

Suurin osa suomalaisista, lähes 70 prosenttia, ei pelkää maahanmuuttajien vievän heidän työpaikkojaan. Tämä ilmenee Suomalaisen Työn Liiton teettämästä selvityksestä.

- Kyselyn tulos ei yllätä, sillä Suomessa on keskusteltu paljon huoltosuhteen heikkenemisestä ja siitä, kuinka tarvitsemme lisää henkilötyövuosia tulevalla vuosikymmenellä, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala. Liitto muistuttaa, että Euroopan pakolaiskriisi ja sen hoitaminen on jättänyt varjoonsa keskustelun työperäisestä maahanmuutosta.

- Suomessa asuvien runsaan 300 000 maahanmuuttajan työllisyyden pitää parantua. Tällä hetkellä yli 15 prosenttia maahanmuuttajista on työttöminä eli ero kantaväestöön on suuri, Lausala toteaa.

Tutkimus tehtiin joulukuussa CINT-markkinatutkimusyhtiön internetpaneelissa. Vastaajina oli yli tuhat 18–70-vuotiasta suomalaista. Heistä reilu viidennes uskoo maahanmuuttajien vievän työpaikkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: