Maarit Feldt-Ranta: Mahasyöpäni on uusiutunut - Kotimaa - Aamulehti

Maarit Feldt-Ranta: Mahasyöpäni on uusiutunut

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

24.1.2019 14:28

–Huonoja uutisia on aina vaikea kohdata ja kertoa, mutta nekin kuuluvat elämään. Omalta kohdaltani ikävä uutinen on, että mahasyöpäni on uusiutunut. Siksi jään sairaslomalle kansanedustajan tehtävästäni, enkä enää pysty olemaan ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, Feldt-Ranta kertoo sosiaalisessa mediassa ja blogikirjoituksessaan.

Feldt-Ranta kertoo saaneensa uskomattoman paljon tukea ja myötätuntoa kamppaillessaan syövän kanssa.

–Olen halunnut kertoa näistä asioista myös julkisesti, jotta oma esimerkkini antaisi lohtua ja toivoa muille samaan tilanteeseen joutuville. Kiitän teitä kaikkia kaikesta myötäelämisestä. Tänäänkin toivon, ettei tilannettani surkuteltaisi; olen elänyt huikean hienon elämän, joka edelleen jatkuu. Mottoni on ollut ”jonain päivänä kuolen, mutta kaikkina muina päivinä elän” ja näin todella olen tehnyt ja aion tehdä jatkossakin.

”Elämälle kiitos”

Feldt-Ranta kirjoittaa, että vuonna 2009 tapahtuneen sairastumisen ”jälkeenkin on tapahtunut todella paljon sellaista, mistä tunnen valtavaa kiitollisuutta”.

–Olen saanut paljon luottamusta ihmisiltä, hienoja vaikutusmahdollisuuksia omien ihanteideni toteuttamiseksi ja paremman, oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Ihanat lapseni ovat näiden kymmenen vuoden aikana kasvaneet itsenäisiksi aikuisiksi. Olen saanut kokea isoäitiyden onnen ja ihmeen. Ja olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden.

–Nämä eivät ole jäähyväiset, vaan viesti siitä, että siirryn nyt uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen. Jos mietit, onko jotain mitä voit tehdä hyväkseni –pidä huolta läheisistäsi ja nauti jokaisesta päivästä, minkä elämä eteen tuo. Muista rakentaa onnea ja oikeudenmukaisuutta myös yhteiskunnassa. Elämälle kiitos, Feldt-Ranta kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos