Turun puukotuksesta epäiltyä esitetään vangittavaksi tänään – KRP tiedottaa kello 12 - Kotimaa - Aamulehti

Turun puukotuksen vangitsemisoikeudenkäynti on huomenna – KRP tiedottaa lisää kello 12

21.8.2017 8:01

Turun puukotuksesta epäillyn vangitsemisoikeudenkäynti pidetään huomenna tiistaina kello 11 Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Ennakkotietojen mukaan poliisi esittää epäiltyä tai epäiltyjä vangittavaksi tänään.

Vangitsemisoikeudenkäynti voidaan pitää, vaikka epäilty olisi sairaalahoidossa, eikä häntä saataisi tuotua oikeuteen. Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta kerrotaan, että istunto pidetään todennäköisesti videoyhteyden kautta, sillä pääepäilty on vielä sairaalassa.

Vangitsemisoikeudenkäynnissä tulee julki tutkinnan pääasiallinen rikosnimike sekä epäillyn nimi. Poliisi on tutkinut tapahtumia terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja murhan yrityksinä.

Poliisi onnistui kuulemaan pääepäiltyä sunnuntaina. Sunnuntaina kuultiin myös neljää muuta tapauksen yhteydessä pidätettyä, joiden osuutta tapahtumiin selvitetään. Poliisin mukaan nämä henkilöt ovat olleet poliisin kanssa yhteistyöhaluisia. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tekee päätöksen heidän vangitsemisestaan.

Myös silminnäkijöitä on kuultu ja kuulemiset jatkuvat lähipäivinä. Osaa uhreista ei ole vielä voitu kuulla, vaan poliisi odottaa heidän terveydentilansa kohentumista.

Keskusrikospoliisi julkaisee tiedotteen tutkinnan etenemisestä tänään kello 12.

Täsmennetty 21.8. kello 8.26: Uutista muotoiltu uudestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?