On viitteitä siitä, että uhreiksi on valikoitu tarkoituksella naisia – Nuorin Turun uhreista 15-vuotias - Kotimaa - Aamulehti

On viitteitä siitä, että uhreiksi on valikoitu tarkoituksella naisia – Nuorin Turun uhreista 15-vuotias

Turun terroriteon jälkeen suojelupoliisille on vaadittu lisää voimavaroja.­

19.8.2017 13:39

Keskusrikospoliisi piti tiedotustilaisuuden Turun eilisten puukotusten tapahtumista ja tutkinnan etenemisestä.

Näin tilaisuus eteni:

Kello 14.41: "Poliisi toivoo, että pistetään jäitä hattuun eikä lähdetä suuntaan tai toiseen toimimaan. Viranomaiskoneisto selvittää asiaa", Kari Puolitaival Lounais-Suomen poliisista sanoo. Viime yöltä on tiedossa yksi vahingonteko, joka kohdistui ulkomaalaistaustaiseen yritykseen.

Kello 14.37: Krp: Teemme tarkistuksia siitä, onko tapahtumilla yhteyksiä muiden maiden tapahtumiin. Siksi myös Europolin kanssa tehdään yhteistyötä.

Kello 14.36: On piirteitä siitä, että teko on suunniteltu.

Kello 14.34: Vastaavanlaisia tapahtumia ei estetty samaan aikaan toisaalla.

Kello 14.30: Pääepäilty on sairaalassa, mutta ei hengenvaarassa. Häntä tullaan kuulemaan.

Kello 14.26: Nuorin uhreista on 15-vuotias ja vanhin 67-vuotias.

Kello 14.25: "Pääepäilty on asunut Turussa ja hän on asunut vastaanottokeskuksessa", krp:n Crista Granroth kertoo.

Kello 14.20: Pidätetyistä henkilöistä ei ole ollut krp:llä aiemmin tietoa.

Kello 14.17: Pääepäilty on ollut turvapaikanhakuprosessissa mukana. Tarkemmin poliisi ei kommentoi MTV:n uutisoimaa tietoa siitä, että hän olisi saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Pääepäilty on saapunut Suomeen vuonna 2016.

Kello 14.14: Lisäksi on tehty yksi kansainvälinen etsintäkuulutus.

Kello 14.13: Tässä vaiheessa on viitteitä siitä, että uhriksi on valikoitu naisia. Loukkaantuneet miehet ovat sellaisia, jotka ovat menneet auttamaan naisia.

Kello 14.10: Krp: Marokon kansalainen on pääepäilty. Häntä on yritetty tänään puhuttaa, mutta epäilty ei ole ollut siihen halukas. Lisäksi pidätettynä on neljä muuta marokkolaismiestä. Heidän osallisuuttaan rikokseen selvitetään. Rikosnimikkeet ovat terroristisessa tarkoituksessa tehty murha (x 2) ja murhan yritys (x8). Molemmat kuolleet ovat naisia. Loukkaantuneista kuusi on naista ja kaksi miestä.

Kello 14.06: Puukottaja liikkui noin parin korttelin matkan. Poliisipartio käskytti epäiltyä, ja kun käskytys ei tehonnut, ammuttiin alaraajaan kohdistunut laukaus. Poliisi antoi epäillylle ensiapua. Poliisilaitoksen käsitys on se, että kiinniotossa on toimittu oikein.

Kello 14.03: Rikosnimike: Terroristisessa tarkoituksessa tehdyt kaksi murhaa ja kahdeksan murhan yritystä.

Kello 14.01: Tiedotustilaisuus alkaa. Tarkennus aiemmin kerrottuihin tietoihin: Uhrien joukossa yksi isobritannialainen, yksi italialainen ja yksi ruotsalainen. Aiemmin kerrottiin, että kaksi ruotsalaista.

Kello 13.57: Puukotuksista epäilty 18-vuotias marokkolainen mies on saanut aiemmin Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen, kertoo MTV.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?