Tampereen areenahankkeen toteutuminen on nyt todennäköistä - Euroopan komissio on hyväksynyt Tampereen monitoimiareenalle myönnettävän tuen - Kotimaa - Aamulehti

Tampereen areenahankkeen toteutuminen on nyt todennäköistä - Euroopan komissio teki merkittävän päätöksen

Tampereen kansi- ja areenahanke etenee.­

1.8.2017 13:22

Euroopan komissio on hyväksynyt Tampereen monitoimiareenalle myönnettävän tuen. Asiasta tiedottaa Tampereen kaupunki.

Euroopan komissio on katsonut, että monitoimiareenalle myönnettävä tuki on EU-valtiontukimääräysten mukaista.

Päätös on annettu eilen maanantaina. Kaupungin mukaan komissio totesi, että tuki edesauttaa urheilua ja kulttuuria eikä haittaa EU:n yhteismarkkinan kilpailua.

Areenassa on tarkoitus järjestää urheilu-, viihde- ja kulttuuritapahtumia.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 31.5.2016 valtion osallistumista Tampereen monitoimiareenan rakentamisen rahoittamiseen. Valtiontuen ehtona oli, että sille saadaan Euroopan komission hyväksyntä.

Tampereen monitoimiareenan 18 miljoonan euron valtion tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmassa vuosille 2017–2020.

Tampereen kaupunki katsoo, että komission ratkaisun ansiosta Tampereen monitoimiareenan ja koko kansi- ja areenahankkeen investointipäätöksen valmistelu voi nyt edetä.

Aiemmin kesällä uutisoitiin, että korkein hallinto-oikeus on hylännyt kannen ja areenan rakentamista Tampereelle vastustaneet valitukset.

Monitoimiareena on tarkoitus rakentaa kannelle, joka tulee Tampereen keskustaan osin rautatien päälle. Areenan yhteyteen on tarkoitus rakentaa merkittävä määrä asuntoja, toimistoja ja liiketilaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?