MV-lehti katosi oudosti verkosta - Kotimaa - Aamulehti

MV-lehti katosi oudosti verkosta

Tällainen näkymä tulee vastaan, jos pyrkii MV-lehden sivuille.

27.7.2017 12:34

MV-lehti on ainakin toistaiseksi kadonnut verkosta. Sivustolle ei pääse.

Myöskään MV-lehden Facebook-sivustoa ei löydy.

Aamulehden tiedossa ei ole, onko sivusto suljettu lopullisesti vai tilapäisesti.

MV-lehden katoamista on hämmästelty sosiaalisessa mediassa.

Muun muassa Venäjällä suositussa VK -nimisessä sosiaalisessa verkostossa Ilja Janitskin -niminen profiili väittää, että MV-lehdellä on maksamattomia laskuja ja se avataan heti, kun laskut saadaan maksettua, mutta Aamulehti ei ole pystynyt varmistamaan tietoa.

Ilja Janitskin on MV-lehden perustaja.

Kuvakaappaus Ilja Janitskin -profiilista.

Oli kiinni viime kesänä

MV-julkaisun nettisivusto suljettiin tilapäisesti viime kesänä, kertoi STT tuolloin. Tällöin taustalla oli STT:n mukaan se, että julkaisulle palvelintilaa vuokrannut NPNetworking oli irtisanonut sopimuksensa MV-julkaisun kanssa

Viime kesänä useat mediat, muun muassa MTV, kertoivat, että poliisi oli vaatinut MV-sivuston sulkemista, mutta käräjäoikeus hylkäsi vaatimuksen. Käräjäoikeuden ratkaisu perusteluineen oli salainen. Poliisin perusteluissa viitattiin esimerkiksi siihen, että sivustoilla olisi julkaistu viestejä, joissa syyllistytään useisiin eri rikoksiin.

Vangittiin poissaolevana

Tämän vuoden kesäkuussa kerrottiin, että MV-lehden perustaja Ilja Janitskin oli vangittu poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Hänet vangittiin epäiltynä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, tekijänoikeusrikoksesta, salassapitorikoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Janitskinin rikosepäilyt ovat kytkeytyneet MV-julkaisuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut