Soittokierros paljastaa: Vain Halla-aholle ja Huhtasaarelle suoraa kannatusta presidenttiehdokkaaksi - Kotimaa - Aamulehti

Soittokierros paljastaa: Vain Halla-aholle ja Huhtasaarelle suoraa kannatusta presidenttiehdokkaaksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on parhaillaan Pohjanmaan kierroksella. Keskiviikkona hän vieraili Lapuan torilla.­

28.7.2017 5:00

Perussuomalaiset näkisivät puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mieluusti puolueensa presidenttiehdokkaana. Lännen Median puoluehallituksen jäsenille tekemällä soittokierroksella Halla-aho mainittiin useimmin ensimmäisenä vaihtoehtona kyseiseen tehtävään.

–Pitäisin puolueen puheenjohtajaa luonnollisena vaihtoehtona ehdokkaaksi, tiivistää puoluehallituksen jäsen Veijo Niemi Lempäälästä.

Myös kokkolalainen Irma Kemppainen mainitsee ensin Halla-ahon, mutta toinenkin nimi tulee mieleen saman tien.

–Jos ehdokas ei ole puolueen puheenjohtaja, niin sitten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari.

Halla-aho kertoo tiedottavansa presidentinvaaliaikeista elokuun puoluehallituksen kokouksen yhteydessä. Myös Huhtasaari on sanonut tekevänsä ratkaisunsa loppukesästä.

"Suomen suosituimmat perussuomalaiset"

Marke Tuominen Äänekoskelta pitää Halla-ahoa ja Huhtasaarta tasavertaisina kandidaatteina. Samaa mieltä on puolueen kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola, jonka mukaan he ovat tällä hetkellä "Suomen suosituimmat perussuomalaiset".

–Nämä ovat ne nimet, joilla on eniten spekuloitu. Molemmat kelpaavat minulle erittäin hyvin, Eerola toteaa.

Hänen mukaansa varteenotettavia ehdokkaita voisi kuitenkin löytyä myös kaksikon ulkopuolelta.

–Meillä on vielä muutama kansanedustaja jäljellä. Sielläkin on minun mielestäni ihan hyviä vaihtoehtoja, Eerola sanoo.

Ehdokkuusharkinnastaan viime viikolla kertoneen kansanedustaja Tom Packalénin nimeä ei puoluehallituksen jäsenten pohdinnoissa suoraan mainita.

Presidenttiehdokkaan valintaa käsitellään elokuussa

Lännen Media tavoitti soittokierroksellaan keskiviikkona ja torstaina kahdeksan perussuomalaisten yhteensä kahdestatoista puoluehallituksen jäsenestä, joista Jani Kolehmainen on jättänyt puoluekokouksen jälkeen eronpyyntönsä.

Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu käsittelemään presidenttiehdokkaan valintaa perjantaina 4. elokuuta. Lopullisen ratkaisun asiassa tekee syyskuussa kokoontuva puoluevaltuusto.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi viime viikolla Uudelle Suomelle, että puolue todennäköisesti asettaa presidenttikisaan oman ehdokkaan. Asiasta on jo laadittu esitys, joka on syntynyt puoluekentän viestin pohjalta.

Vielä kesäkuussa Halla-aho harkitsi mahdollisuutta asettua tukemaan istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä. Tuolloin hän myös sanoi, että ei ryhdy itse ehdokkaaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?