Kuljettaja unohti käsijarrun ja roska-auto meni keittiön seinästä läpi Tampereen Pispalassa - Kotimaa - Aamulehti

Tampereen Pispalassa karannut roska-auto meni keittiön seinästä läpi – Käsijarru unohtui Mäkikadun korkeimmassa kohdassa

Sekä omakotitalo että jäteauto kärsivät törmäyksessä huomattavia vaurioita.

4.7.2017 20:01

Tiistaiaamuna yhdeksän jälkeen Tampereen Pispalassa tapahtui onnettomuus, jossa kuljettajaton jäteauto rullasi mäkeä alas ja törmäsi omakotitalon seinään.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä paloesimies Sami Rantala kertoo, että auton kuljettaja oli noussut Mäkikadun korkeimmalla kohdalla ulos autosta tyhjentämään roska-astiaa, kun auto karkasi mäkeä alas.

Poliisilta saatujen tietojen mukaan auto lähti liikkeelle, koska kuljettajalta oli jäänyt käsijarru kytkemättä.

Auto rymisteli nokka edellä mäkeä noin 40 metrin matkan, jonka aikana se ehti kolhia pysäköityä henkilöautoa. Auto katkaisi vielä yhden valopylvään, kunnes päätyi talon seinään.

–Seinä taipui osittain sisään ja siihen tuli aika isojakin vaurioita. Kantavia rakenteita vahingoittui. Mittavat remonttityöt tästä tulee, toteaa paloesimies Rantala.

Paloesimiehen mukaan auton osumakohdassa on talon keittiö. Törmäys oli vahingoittanut myös keittiön kalusteita. Talossa ei ollut onnettomuuden aikaan asukkaita paikalla.

–Oli onni onnettomuudessa, että kadulla ei ollut myöskään jalankulkijoita liikkeellä, eikä kukaan loukkaantunut, Rantala sanoo.

Video tapahtumapaikalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: