Särkänniemi Cup oli parkkisakkorysä, sadoille sakot – Tampere varta vasten kutsui pysäköinninvalvojat paikalle - Kotimaa - Aamulehti

"Koskaan aiemmin kaupunki ei ole kohdellut meitä näin" – Tampere teki tylsän tempun lasten jalkapalloturnauksen osallistujille

Pysäköintivirhelappuja oli vain tunti turnauksen alkamisen jälkeen alueella jo kymmeniä.

30.6.2017 18:57

Kaupin urheilupuistosta lapsiaan hakeneet vanhemmat hämmästyivät torstaina iltapäivällä, kun yhden jos toisenkin auton tuulilasinpyyhkijän alla lepatti valkoinen lipuke, jossa ilmoitettiin 50 euron pysäköintivirhemaksusta.

Jalkapalloseura Tampereen Pallo-Veikot järjestää urheilupuistossa Särkänniemi Cup -turnauksen 28:tta kertaa. Junnufutista pelataan aamuyhdeksästä iltakuuteen, joten liikenne on koko päivän vilkasta puistoon vievällä Kuntokadulla.

Katso videolta, miten vanhemmat kommentoivat pysäköinnin ongelmia

Urheilupuiston molemmin puolin sijaitsevat parkkikiekolliset pysäköintialueet täyttyivät jo aamukahdeksan jälkeen. Myös keilahallia vastapäätä sijaitseva pysäköintialue oli täynnä jo ennen kello kuin kello tuli 10.

Turnaukseen lapsiaan tuovat vanhemmat olivat ratkaisseet pysäköintipaikkojen riittämättömyyden jättämällä autojaan Kuntokadun varteen, asvaltin vieressä olevalle maa-alueelle. Lähes jokaisessa peräjälkeen pysäköidyssä autossa oli kymmeneen mennessä lipuke.

Pysäköinninvalvojat olivat tulostaneet pysäköintivirhemaksulapun myös autoihin, jotka oli pysäköity parkkipaikalle kiekollisten paikkojen rivin jatkeeksi, mutta ei kuitenkaan parkkiruutuun.

Santtu Vähälälle Korson palloseurasta Vantaalta oli kirjoitettu sakko kello 9.30 perjantaina.

Perjantaiaamuna jo ennen kymmentä virhemaksulapun saanut vantaalainen Santtu Vähälä kummastelee pysäköinninvalvonnan toimintaa.

–Olisi eri asia, jos olisimme jättäneet autot jotenkin vaarallisesti. Ajoin autoni tähän, koska ajattelin, että tässä se ei ole tiellä.

Abdul Hossein Zada jätti autonsa noin kahdeksi tunniksi tiensivuun parkkipaikan laidalle, koska ei mahtunut pysäköimään merkityille paikoille.

Myös tamperelainen Abdul Hossein Zada löysi tuulilasistaan ikävän yllätyksen, kun hän palasi autolleen noin kymmenen aikaan perjantaina. Hän oli jättänyt autonsa tiensivuun, pysäköintialueen tuntumaan noin kello kahdeksalta, kun oli tuonut 7-vuotiaan poikansa pelaamaan ja 19-vuotiaan tyttärensä töihin turnauskioskiin. Pysäköinninvalvoja oli tulostanut pysäköintivirhemaksun tuulilasiin kello 9.10.

Rahaa menee muutenkin

Satojen kilometrien päästä Tampereelle matkustaneen FC Ylivieska -joukkueen vanhemmista moni sai sakot jo torstaina. Osa puolestaan ehti siirtää autonsa, kun vanhemmat vinkkasivat toisilleen, että nyt Kuntokadulla sakotetaan.

Margareetta ja Risto Salo tulivat Tampereelle Ylivieskasta kolmen lapsensa kanssa. FC Ylivieskan vanhemmista monet saivat sakot jo torstaina.

Viidestä lapsestaan kolmen kanssa reissussa olevat FC Ylivieskan Margareetta ja Risto Salo lähtivät perjantaina noin 11 aikaan siirtämään autoaan, koska eivät halunneet uusia sakkoja ja olivat saaneet kuulla, että heidän autonsa on taas mahdollisella sakkopaikalla.

–Me olemme maalta, jossa ei ole parkkipirkkoja, parkkimaksuja tai kiekkopaikkoja. Tällaiselle maalaistollolle pitäisi olla selkeät kyltit, että älä pysäköi tähän, Margareetta Salo sanoo.

–Pitäisi ehdottomasti olla niin, että täällä olisi liikenteenohjaus, että mihin saa ja ei saa pysäköidä, Risto Salo jatkaa.

Eri puolilta Suomea turnaukseen matkustaneet vanhemmat ihmettelevät, miksi Tampereen kaupunki ei ole ottanut alueella järjestettäviä tapahtumia paremmin huomioon. Satapäinen turnausjoukko käyttää kuitenkin neljän päivän aikana alueella paljon rahaa.

Myös Salot yöpyvät kolmen lapsensa kanssa hotellissa ja vierailevat turnauksen jälkeen Särkänniemessä.

–Jos jatkossa joukkue suunnittelee tänne tulemista, niin kyllä se vaikuttaa päätökseen, Risto Salo pohtii.

–Muutenkin täällä menee rahaa, niin kyllä tästä jää sellainen rahastuksen maku, Margareetta Salo täydentää.

Myös saman joukkueen kanssa Tampereelle tullut Ilkka Koski sai torstaina pysäköintivirhemaksun. Enemmän häntä kuitenkin jäi harmittamaan sekasortoinen tilanne pysäköintialueella, johon saa jättää auton kolmeksi tunniksi parkkikiekolla.

–Siellä on kolmen tunnin välein kauhea ralli. Isät vaihtavat keskenään parkkiruutua, pysäköinninvalvojat tarkistavat autoja ja lapset pyörivät seassa, hän ihmettelee.

Turnauksen järjestäjä kummastelee

Kirsi Koskinen turnausta järjestävästä Pallo-Veikot -seurasta on tyrmistynyt.

–Turnaus on järjestetty monena vuonna ja se on ollut ihan yhtä suuri parina edellisenä vuonna. Koskaan aiemmin kaupunki ei ole kohdellut meitä näin, Koskinen ihmettelee.

Hän kertoo saaneensa kaupungin liikuntatoimesta perjantaina puhelun, jossa kerrottiin, että alueelle on kutsuttu pysäköinninvalvonta.

–Laitoin sitten jokaiselle joukkueelle sähköpostia, että Kaupissa saa pysäköidä vain merkityillä paikoilla.

Koskinen ihmettelee, miksi pysäköinninvalvojat kutsuttiin paikalle juuri Särkänniemi Cupin aikana.

–Kaupissa järjestetään muitakin turnauksia ja esimerkiksi pesäpallopelejä, joiden ajaksi autoja pysäköidään samalla tavalla merkitsemättömille paikoille. Silloin pysäköinninvalvojia ei ole soitettu paikalle. Koemme tämän epäreiluksi kohteluksi kaupungin suurimman jalkapalloturnauksen vieraita kohtaan, hän toteaa.

Kirsi Koskinen Tampereen Pallo-Veikoista kertoo, että seura vei alueelle kylttejä, joissa kertoi, että alueella saa pysäköidä vain merkityille paikoille.

Neuvoksi Koskinen oli saanut kaupungilta, että turnauksen tulisi järjestää alueelle pysäköinninohjaus.

–Jos kaupunki ei anna pysäköidä kuin merkityille paikoille, niin mihin autot sitten pitäisi ohjata. Hiekalle tai kenttien taakse nurmelle ei saa pysäköidä. Ei sellaisesta ohjauksesta, joka ohjaa riittämättömille sallituille paikoille, ole hyötyä, Koskinen kertoo.

Koskinen kertoo, että Tampereen Pallo-Veikot aikoo selvittää asiaa kaupungin kanssa. Seura suunnittelee myös yhteisen oikaisupyynnön tekemistä Tampereen kaupungin pysäköinninvalvontaan.

Aamulehti ei tavoittanut Tampereen kaupungin pysäköinninvalvonnasta ketään kommentoimaan asiaa.

Lähes kaikissa tien viereen pysäköidyissä autoissa oli pysäköintivirhemaksulappu perjantaina jo ennen kuin kello tuli 10.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: