Tampereen monitoimiareenan rakentaminen alkanee syksyllä – Kahden hehtaarin betonikansi sai rakennusluvan - Kotimaa - Aamulehti

Yli kahden hehtaarin betonikansi sai nyt rakennusluvan: Kannen ja areenan rakentaminen alkanee syksyllä Tampereella

Kansi ja areena -hanke on 110 000 kerrosneliön ja 500 miljoonan euron kokonaisuus.­

20.6.2017 21:33

Tampereen Kansi ja areena -hanke nytkähti jälleen ison askeleen eteenpäin, kun Ympäristö- ja rakennusjaosto hyväksyi kansirakenteen rakennuslupahakemuksen.

Päätös tehtiin jaoston kokouksessa tiistaina 20. kesäkuuta. Luvan hakija on Tampereen kaupunki.

Rakennusluvan sai niin sanottu eteläkansi. Se on yli kahden hehtaarin suuruinen, betonirakenteinen kansirakenne.

Katualueille ulottuvat kansirakenteen osat rakennetaan hyväksytyn katusuunnitelman mukaisesti. Kansirakenne varustetaan esitettyjen suunnitelmien mukaisin kaiderakentein.

Rakentaminen alkaa syksyllä?

Monitoimiareenan hankejohtaja Tero Tenhunen sanoo, että tavoitteena on aloittaa kannen rakentaminen syksyllä.

Näin käy, jos korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä olevat valitukset eivät mene läpi. Aiemmin ne on jo hylätty hallinto-oikeudessa.

Lisäksi hankkeen täytyy saada EU:n notifiointi. Se tarkoittaa jäsenvaltion ilmoitusta Euroopan komissiolle. Ilmoituksessa valtio osoittaa, että se on noudattanut komission antamia määräyksiä.

–Notifiointia on tehty yhteistyössä komission ja ministeriöiden kanssa. Sillä monitoimiareenan valtionosuus osoitetaan ehdottoman tarpeelliseksi, ettei se siis vääristä markkinoita, Tenhunen kertoo.

Hän luottavainen, että kaikki hanke etenee suunnitelmien mukaisesti. Lopullinen selvyys aikatauluun saataneen kesän aikana.

Ratapihankadun ja Sorinkadun-Rautatienkadun väliin on tarkoitus rakentaa kansi, jolle toteutetaan monitoimiareena, hotelli ja viisi tornitaloa asunnoille sekä liike- ja toimistotiloille.

Kansi ja areena -hankkeen visiosuunnitelman on tehnyt maailmankuulu arkkitehti Daniel Libeskind. Kyseessä on 110 000 kerrosneliön ja 500 miljoonan euron kokonaisuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?