Pirkanmaalaiset Sari Hellsten, Mia Leivo ja Pasi Kivimäki lauloivat itsensä Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaaliin - Kotimaa - Aamulehti

Tangomarkkinoiden finaalissa nähdään kolme tuttua laulajaa Pirkanmaalta: "Tämä on pienen pojan unelma"

Tässä ovat vuoden 2017 Seinäjoen Tangomarkkoiden finalistit: Teijo Lindström (vas.), Antti Kuhmonen, Pasi Kivimäki, Sari Hellsten, Jere Laakso, Hanna Hirvonen, Tuomas Salminen, Aino Niemi, Sini Ikävalko, Markku Uhlbäck, Ailamari Vehviläinen, Mia Leivo.

19.6.2017 18:44

–En voi elää ilman tätä, kuvaa Pasi Kivimäki laulamista. Nokian oma tangolaulaja raivasi tiensä juuri Tangomarkkinoiden finaaliin viikonlopun kovassa kisassa.

Tangokuningattaren kruunusta kilpailevat finaalin kärkikuusikossa myös pirkanmaalaiset Sari Hellsten sekä Mia Leivo. Valkeakoskelainen Hellsten tuli suurelle yleisölle tutuksi jo Valkeakosken kaupunginteatterin Piukat paikat -musikaalista vuonna 2012. Hellsten veti Sugarin pääroolin.

–Tangomarkkinat antaa voittajilleen hyvän ponnahduslaudan uralle. Itse haaveilen paitsi täysipäiväisestä laulamisesta, myös juontamisesta ja näyttelijän työstä, Hellsten kertoo.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden kesän 2017 finalisti Sari Hellsten on tuttu myös Uusi päivä -sarjan sivuosasta.

Aamulehti tavoitti kolmikon puhelimitse tien päältä matkalla Turkuun. Finalistit lähtevät nyt yhdessä iskelmäristeilylle.

Yhteinen autokyyti kuvaa suomalaisten iskelmälaulajien työtä hyvin. Rakkaus iskelmään ei ole ainoa asia, joka pirkanmaalaisia laulajia yhdistää. He kaikki ovat konkareita, jotka rinta rinnan tavoittelevat samaa haavetta: että saisi laulaa työkseen ja keikkailla.

–Tangomarkkinoiden finaali on jo pienen pojan unelma. En osaa edes kuvailla, kuinka paljon se minulle merkitsee, Pasi Kivimäki toteaa.

Kuningattaren kruunusta haaveilevat Leino ja Hellsten ovat tunteneet toisensa 17 vuoden ajan. Yhteinen sävel löytyi jo Ikaalisten artistikoulussa vuonna 2000.

–Emme kilpaile keskenämme, vaan teemme vain itse oman parhaamme. Kyllä Suomesta löytyy tilaa kaikille hyville iskelmälaulajille, Hellsten vastaa kysymykseen siitä, miltä tuntuu nousta lavalle kisaamaan ystävää vastaan.

Jokaisella finalistilla on takanaan yli kymmenen vuoden keikkatausta. Naiskaksikolla on molemmilla taustallaan myös erilaisia voittoja laulukisoista. Tangomarkkinoiden voittajalle luvataan yli 50 keikkaa kättelyssä.

Ennen kaikkea tangokuninkaallisen kruunu painaisi nimen lopullisesti niin keikkajärjestäjien kuin tanssilavojen vakikävijöidenkin mieliin. Esimerkiksi Jari Sillanpää, Maarit Taavitsainen, Antti Raiski ja Arja Koriseva ovat vakiinnuttaneet paikkansa iskelmätaivaan tähtinä juuri Tangomarkkinoiden avulla.

Kivimäki, Hellsten ja Leivo ovat jokainen osallistuneet kilpailuun useaan kertaan. Jokainen on laulanut kilpaa kisan loppuvaiheessa unelmastaan aiemminkin. Esimerkiksi Leivo pääsi finaaliin nyt neljättä kertaa.

Nokialainen Pasi Kivimäki pääsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tangomarkkinoiden finaaliin asti.

–Äiti sanoi, että hän maksaa minulle laulutunnit, jos lähden Tangomarkkinoille. No minähän lähdin. Siitä ensikerrasta on nyt sellainen kaksikymmentä vuotta, Leivo kertoo ja nauraa.

Tangomarkkinat oli Leivolle keino päästä harjoittelemaan laulamista orkesterin kanssa. Kun omaa bändiä ei vielä ollut, kisassa sai kokeilla, miten laulu lähtee keikalla yleisön edessä orkesterin kanssa.

–Tykkään laulaa tangojen lisäksi hidasta valssia, mutta kääntöpuolena rakastan myös nopeaa lattaria. Olen monipuolinen ja muuntautumiskykyinen laulaja, se on vahvuuteni, Leivo sanoo.

Ylöjärveläinen Mia Leivo taitaa myös latinosävelet.

Tangomarkkinat Seinäjoella 5.–9.7.2017. Tänä vuonna Tangomarkkinoita voi seurata AlfaTV-kanavalta.

Tangokuningatar-finalistit

Sari Hellsten - Valkeakoski

Hanna Hirvonen - Kajaani

Sini Ikävalko - Helsinki

Mia Leivo - Ylöjärvi

Aino Niemi - Kouvola

Ailamari Vehviläinen - Jyväskylä

Tangokuningas-finalistit

Pasi Kivimäki - Nokia

Antti Kuhmonen - Helsinki

Jere Laakso - Turku

Teijo Lindström - Orimattila

Tuomas Salminen - Mynämäki

Markku Uhlbäck - Kuopio

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: