LM:n toimittaja Lauri Nurmi Ylen aamu-tv:ssä – hallitus tiesi perussuomalaisten suunnitelmista - Kotimaa - Aamulehti

LM:n toimittaja Lauri Nurmi Ylen aamu-tv:ssä – hallitus tiesi perussuomalaisten suunnitelmista

Lännen Median uutinen kertoi jo kesäkuun alussa, että hallituksen tiedossa oli suunnitelma perussuomalaisten mahdollisesta jakautumisesta.­

15.6.2017 8:39

Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi oli aamulla haastateltavana Ylen aamu-tv:ssä. Nurmi kävi läpi kesäkuun alussa tekemäänsä skuuppia, joka kertoi hallituspuolueiden ydinpiirin tienneen ja vakavasti keskustelleen perussuomalaisten soinilaisten mahdollisista suunnitelmista perustaa oma ryhmä, jos Jussi Halla-ahosta tulee puolueen puheenjohtaja.

Nurmi kirjoitti 3. kesäkuuta, että jos Jussi Halla-aho voittaa perussuomalaisten puheenjohtajavaalin, kokoomus lopettaa hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa. Jotta hallitus säilyisi koossa, Halla-ahon perussuomalaisista irtoaa ainakin 20 kansanedustajan ryhmä, joka jatkaa yhteistyötä pääministeri Sipilän (kesk.) kanssa.

Nurmi korosti myös aamu-tv:n lähetyksessä, että hallituspuolueiden ytimessä tai sisäpiirissä oli jo paljon ennen perussuomalaisten puoluekokousta tiedossa suunnitelma, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä voi jakautua.

Myös Helsingin Sanomat on haastatellut Nurmea aiheesta.

Nurmi on Aamulehden politiikan toimittaja usean lehden yhteistoimituksessa Lännen mediassa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat