Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä lähtenyt kansanedustaja Tiina Elovaara on saanut seksistisiä viestejä A-studiossa esiintymisensä jälkeen - Kotimaa - Aamulehti

Tiina Elovaara kertoo saaneensa viime päivinä seksistisiä törkyviestejä: "Kommentit liittyvät kehoon ja ulkonäköön"

Tiina Elovaaran mukaan naispoliitikkojen saama palaute voi ikävimmillään olla hyvin erilaista kuin mitä miehille lähetetään.­

14.6.2017 17:25

Uusi vaihtoehto - ryhmän varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Tiina Elovaara kertoo saavansa tällä hetkellä paljon kirjavaa palautetta. Viestejä on tullut varsinkin sen jälkeen, kun Elovaara kertoi tiistai-iltaisessa A-studiossa saaneensa palautetta, jonka mukaan perussuomalaisten puoluekokouksessa olisi nähty epäsopivia tervehdyksiä Jussi Halla-ahon valinnan aikana.

–Varsinkin A-studion jälkeen palautteen määrä on lisääntynyt. Olemme avustajani kanssa jaotelleet viestejä kolmeen kategoriaan. Joukossa on viestejä, jotka sisältävät asiallista kritiikkiä, mutta sitten siellä on myös uhkaavia ja törkyviestejä, Elovaara kertoo.

Kansanedustajan mukaan yksi ikävä ilmiö on näkynyt viime päivinä hänen saamassaan palautteessa.

–Palaute on erilaista naisille kuin miehille. Kommentit ovat seksistisiä ja liittyvät kehoon, ulkonäköön, sukupuoleen sekä ikään. Koen ilmiön hyvin huolestuttavana, siksi nostan asian esiin, Elovaara kertoo.

Elovaara julkaisi yhden saamistaan viesteistä julkisella Instagram-tilillään. "Suvakki bitch", siinä sanotaan.

"Tunnetta saa olla"

Tappouhkauksia kansanedustaja ei ole saanut.

–Osa viesteistä on niillä rajoilla, onko kyseessä uhkaus vai törkyviesti. Täytyy seurata tilannetta. Onneksi meillä on eduskunnassa hyvä turvallisuusosasto.

Elovaara huomauttaa, että hän oli osannut varautua kriittiseen palautteeseen.

–Olen saanut paljon myönteistä ja kannustavaa palautetta, mutta ymmärrettävästi toinen puoli on pettyneitä ja vihaisia. Tunnetta saa olla mukana ja saa ilmaista olevansa pettynyt ja surullinen.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat