Eero Heinäluoma ei lähde sdp:n presidenttiehdokkaaksi –"Rakennan edelleen uutta elämääni puolisoni poismenon jälkeen" - Kotimaa - Aamulehti

Eero Heinäluoma ei lähde presidenttiehdokkaaksi – "Rakennan edelleen uutta elämääni puolisoni poismenon jälkeen"

Eero Heinäluoma on uusin kovan profiilin demaripoliitikko, joka kieltäytyy presidenttiehdokkuudesta.

5.6.2017 6:36

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) ei lähde SDP:n ehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleihin. Tiedotteessa asiasta kertonut Heinäluoma sanoo päätöksen olleen huolellisen harkinnan tulos.

Heinäluoma ilmoitti kertaalleen jo viime vuonna, ettei ole lähdössä mukaan presidenttikisaan. Sen jälkeen kuitenkin myös Jutta Urpilainen (sd.) ilmoitti, ettei lähde kisaan.

–  Tämän jälkeen huomasin nimeni palaavan keskusteluun, sinällään selkeästä vastauksestani huolimatta. Lupasin vielä kerran puntaroida asiaa – onhan kyseessä tehtävä, joka on suurin kaikista tehtävistä, joihin suomalainen poliitikko voi olla ehdolla, Heinäluoma kertoo tiedotteessaan.

–  En kiellä, ettenkö olisi miettinyt vakavasti, ja jälleen kaikilta mahdollisilta ja mahdottomiltakin kanteilta. Silti en saanut tarpeeksi painavia syitä päätökseni pyörtämiseen. Voi sanoa, että kenties kipinä syttyi, mutta roihua ei tullut. Ja jo itsessään vaativaan presidenttiehdokkuuteen tarvitaan se roihu, hän jatkaa.

–  Ratkaisevaa muutosta vuoden takaiseen ei ole tapahtunut. Rakennan edelleen uutta elämääni puolisoni poismenon jälkeen. En nyt sentään puolivallattomana leskimiehenä, mutta uuden ajan edessä kuitenkin.

Heinäluoma, 61, toimi SDP:n puheenjohtajana vuosina 2005–08 ja valtiovarainministerinä vuosina 2005–07. Eduskunnan puhemiehenä hän toimi vuosina 2011–15.

Heinäluoma on ollut kansanedustajana vuodesta 2003 lähtien.

Presidentti Niinistö ilmoitti viikko sitten lähtevänsä ehdokkaaksi

Presidentti Sauli Niinistö ilmoitti viikko sitten lähtevänsä ehdokkaaksi vaaleihin. Tähän mennessä ehdolle on asetettu myös keskustan Matti Vanhanen, vihreiden Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos