Särkänniemen Hype-vuoristoradalla ajettiin ensimmäiset testiajot - Kotimaa - Aamulehti

Tässä kieppuu uutuuslaitteen vaunu – Särkänniemen Hype-vuoristoradalla ajettiin ensimmäiset testiajot

Särkänniemen Hype-vuoristoradan ensimmäiset testiajot tehtiin tiistaina 23. toukokuuta.­

23.5.2017 20:15

Särkänniemen uudella Hype-vuoristoradalla on tehty tiistaina ensimmäiset testiajot.

–Kaikki meni hyvin. Testiohjelma on todella pitkä, mutta olemme hyvin aikataulussa, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Vielä tiistaina testiajoja ajettiin tyhjällä vaunulla. Seuraavassa vaiheessa vaunuun laitetaan hiekkasäkkejä, ja vasta sen jälkeen tulee ihmisten vuoro.

Testiajoja ovat tekemässä muun muassa radan baltimorelaisen valmistajan, Premier Ridesin, asiantuntijat. Ennen käyttöönottoa laitteen turvallisuuden tarkastaa vielä saksalainen tarkastuslaitos TÜV.

Hype avautuu huvipuiston asiakkaille virallisissa avajaisissa 18. kesäkuuta. Radan rakentaminen vei puolisen vuotta, sillä perustusten rakentaminen alkoi lokakuun lopulla.

Hype erottuu maisemasta. Radan korkein kohta nousee 45 metriin, ja kaikkiaan radalla on mittaa 260 metriä. Maksiminopeus on 100 kilometriä tunnissa. Hurjapäiden sietokykyä koetellaan muun muassa rajuilla lähtökiihdytyksillä, pystysuorilla nousuilla, korkkiruuvikiepeillä ja yli 90 asteen syöksyillä.

–On se järkyttävän hurjan näköinen, kommentoi testiajoa seurannut Seppälä.

Hype on Särkänniemen kallein yksittäinen laiteinvestointi: sen kokonaishinta on vajaat 10 miljoonaa euroa.

Vastaavia laitteita on Särkänniemen lisäksi Euroopassa vain yksi, ja se sijaitsee Saksan Hasslochissa. Moro kävi arvonnassa voittaneen testiporukan kanssa koeajamassa Särkänniemen Hypen sisarlaitteen. Voit lukea kokemuksista täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?