Tietojenkäsittelyn opiskelijat töihin koulun penkiltä - Kotimaa - Aamulehti

Rento meno ratkaisi: Kesätyössä pääsee kehittämään softaa jäänmurtajille

Solitan kammarissa on seinällä työntekijöiden lapsuuskuvia. Tiimipäällikkö Teemu Savon ottaa Henna Gaubusseaun ja Ville Hakolan kanssa erän kanadalaista crokinole-lautapeliä.

17.5.2017 6:30

Digitaalisen liiketoiminnan palveluyritys Solita on juuri niitä yrityksiä, joihin tutkimuksen nuoret osaajat nyt haluavat. Toisaalta it-alan huippuosaajista on kova kilpailu.

Tiimipäällikkö Teemu Sevon haki vähän yli kaksikymppiset Henna Gaubusseaun ja Ville Hakolan Tampereen Solitan softa-aketemiaan suoraan koulunpenkiltä.

–Halusin töihin Solitan, koska haastattelussa minulle jäi yrityksestä todella hyvä kuva. Tuli sellainen olo, että minut todella halutaan tänne, Hakola kertoo.

–Minut valittiin jo toiseen paikkaan, mutta halusin haastattelun perusteella mieluummin tänne. Täällä oli sellainen proaktiivinen ilmapiiri, jossa on halua mennä eteenpäin, Gaubusseau sanoo.

Kursseja eri aiheista

Palkkaa tärkeämpää nuorille ovat ilmapiiri ja mahdollisuudet kehittyä.

Solitalla työntekijöiltä kysytään haastatteluissa, millä alueilla he haluavat kehittyä. Akatemia järjestää työntekijöille kursseja eri aiheista.

Hakola on nyt mukana kehittämässä softaa jäänmurtajille. Lukukausi Tampereen yliopiston tietojenkäsittelytieteissä on jo päättynyt ja Hakola on ehtinyt tehdä töitä asiakasprojektissa kaksi viikkoa opintojen ohessa ja kaksi viikkoa kokopäiväisesti.

Gaubusseau luo ohjelmistoja Solitan sisäiseen käyttöön. Hän tuli kesäksi kokopäivätöihin TTY:n tietotekniikan opinnoista lukukauden jälkeen.

Solitan Tampereen työntekijät kokoontuvat joka päivä kello 12 lautapeli- ja korttirinkiin. Gaubusseau on käynyt mukana läiskimässä korttia. Hakola taas on mukana jalkapalloporukassa.

–Hyvä fiilis töissä on tärkeää. Meillä on yhteisiä juhlia, harrastuskerhoja, aamupala- ja afterwork-kokoontumisia, kertoo Sevon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut